Valmet Automotive aloittaa yt-neuvottelut – lomautusuhan alla 1  200 työntekijää - Talous | HS.fi
Talous|Yt-neuvottelut

Valmet Automotive aloittaa yt-neuvottelut – lomautusuhan alla 1  200 työntekijää

Yhtiö ei usko, että sen tilanne palaisi koronakriisiä edeltäneelle tasolle kuluvan vuoden aikana.

Uudenkaupungin autotehdas on yksi koronakriisistä kärsinyt teollisuusyritys. Yhtiö on joutunut lomauttamaan henkilöstöään. Mercedes-Benzin GLC-mallin tuotantoa tehtaalla helmikuussa 2016.

Julkaistu: 1.6. 16:07

Valmet Automotive aloittaa yt-neuvottelut Uudenkaupungin autotehtaalla. Sopeutustarve on yhtiön mukaan enintään yhteensä 1 210 työntekijää kaikissa henkilöstöryhmissä.

Yhtiö kertoo harkitsevansa toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia ja joissakin tehtävissä määräaikaisia lomautuksia. Yhtiön mukaan neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Yrityksen mukaan neuvotteluiden takana on koronapandemian vaikutus markkinatilanteeseen ja tästä johtuva tuotannon supistuminen.

Valmet Automotive kertoi edellisen kerran koko henkilöstöä koskevista yt-neuvotteluista maaliskuussa. Uudenkaupungin tehtaan tuotanto keskeytettiin 3. huhtikuuta komponenttipulan vuoksi. Tuotanto jatkui kevennettynä 11. toukokuuta alkaen.

Yhtiö kertoi toukokuun puolivälissä tavoitteekseen, että tehdas toimii täydellä kapasiteetilla heinä-elokuusta alkaen. Nyt Valmet Automotive arvioi, ettei tilanne palaa koronakriisiä edeltäneelle tasolle kuluvan vuoden aikana. Sen mukaan koronapandemia on heikentänyt automarkkinoiden näkymiä maailmanlaajuisesti eikä kysynnän kasvuvauhdista voi esittää luotettavia arvioita.

Sopeutustarve ei koske yhtiön omistamaa Salon akkutehdasta.

Työ- ja elinkeinoministeriön seurannan mukaan Suomessa on yli 130 000 kokoaikaisesti lomautettua työntekijää enemmän kuin helmikuun lopussa. Yhteensä lomautettuja on yli 150 000. Viime viikolla alkoi runsaat 8 500 uutta lomautus- ja runsaat 10 000 työttömyysjaksoa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous