”Tarvitsemme asiassa apua” – HS selvitti, miten Sampo ja Nordea vetosivat suoraan valvovaan viranomaiseen, kun pankin muutto Suomeen paljasti ison ongelman - Talous | HS.fi
Talous|HS-selvitys

”Tarvitsemme asiassa apua” – HS selvitti, miten Sampo ja Nordea vetosivat suoraan valvovaan viranomaiseen, kun pankin muutto Suomeen paljasti ison ongelman

Helsingin Sanomien haltuunsa saamat sähköpostit osoittavat, että Suomen suurimmat finanssiyhtiöt eivät apua tarvitessaan epäröi ottaa yhteyttä suoraan pankkivalvojan ylimpään johtoon. Näin kävi viime vuonna.

Tilaajille

Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh vetosi Finanssivalvonnan johtajaan Anneli Tuomiseen useilla sähköposteilla 2019, kun Nordean muutto Suomeen oli tuonut mukanaan yllättävän ongelman Sammolle.

Julkaistu: 2.6. 2:00, Päivitetty 2.6. 6:39

Finanssiyhtiöt Sampo ja Nordea olivat yllättävän ongelman edessä vuosi sitten maaliskuussa. Pörssiyhtiöiden johtajat olivat unohtaneet selvittää, miten Nordean muutto Ruotsista Suomeen vaikuttaa Sampoon.

Alkuvuonna 2019 yhtiöille selvisi, että muutto heikentää Nordean ja sen suurimman omistajan Sammon vakavaraisuutta. Vakavaraisuus puolestaan vaikuttaa Sammon kykyyn maksaa voittoja omistajilleen.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous