Suomen Pankin Olli Rehn puolustaa EU:n hätärahoitusta – Pääjohtaja pitää talousryhti­puheita nostalgiana: ”Se juna meni kymmenen vuotta sitten”

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn torjuu ajatuksen, että jokaisen valtion pitäisi nykyisessä kriisissä huolehtia vain omasta taloudestaan.

”Eurokriisin keskeisin opetus on, että yhteisillä toimilla voidaan estää taloudellisen kriisin kärjistyminen ja suurtyöttömyys, jos toimitaan nopeasti ja viisaasti. Jos taas viivytellään ja nojaudutaan vain kansallisiin ratkaisuihin, kriisi kärjistyy pahemmaksi”, sanoo Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

| Päivitetty

Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin näkemys on selvä: Euroopan unionin jäsenvaltioiden on yhteisin ponnisteluin korjattava vauriot, jotka koronaviruspandemia talouteen aiheuttaa.

”Eurokriisin keskeisin opetus on, että yhteisillä toimilla voidaan estää taloudellisen kriisin kärjistyminen ja suurtyöttömyys, jos toimitaan nopeasti ja viisaasti. Jos taas viivytellään ja nojaudutaan vain kansallisiin ratkaisuihin, kriisi kärjistyy pahemmaksi, yritysten konkurssiaalto pahenee ja vaarana on pitkäaikainen taantuma.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita