Lähetysseura aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut - Talous | HS.fi
Talous|Järjestöt

Lähetysseura aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

Yt-neuvottelut koskevat järjestön koko henkilöstöä.

Lähetysseura on evankelisluterilaisen kirkon virallinen lähetysjärjestö. Järjestö saa tulonsa muun muassa seurakunnilta, ulkoministeriön kehitysyhteistyöavustuksista sekä keräyksistä ja lahjoituksista.

Julkaistu: 10.6. 11:07

Lähetysseura aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat järjestön koko henkilöstöä johtoryhmän jäsenet mukaan lukien. Arvioitu vähennystarve on 30 henkilötyövuotta.

Lähetysseurassa on viime vuonna työskennellyt 207 henkilöä.

Järjestön tiedotteen mukaan yt-neuvotteluiden taustalla on koronaepidemian aiheuttama taloustilanne, tuottojen väheneminen ja organisaation tehostaminen.

”Kannatustuotot eivät valitettavasti ole kehittyneet odotetulla tavalla, ja olemme olleet liian optimistisia”, sanoo toiminnanjohtaja Rolf Steffansson tiedotteessa.

Stefanssonin mukaan Lähetysseura teki viime vuonna 1,9 miljoonaa euroa tappiota. Lisäksi koronavirusepidemian talousvaikutukset tulevat olemaan järjestölle raskaat.

Lähetysseura on käynyt yt-neuvottelut jo aiemmin tänä vuonna, kun työn tarve väheni tilapäisesti epidemian vuoksi.

Alkuvuoden neuvotteluiden tuloksena kaikkiaan 46 ihmistä lomautettiin osa-aikaisesti ja 3 kokoaikaisesti. Tuolloin järjestö joutui esimerkiksi evakuoimaan työntekijöitään Suomeen ja perumaan tapahtumiaan.

Suomen Lähetysseura on evankelisluterilaisen kirkon virallinen lähetysjärjestö. Järjestö saa tulonsa muun muassa seurakunnilta, ulkoministeriön kehitysyhteistyöavustuksista sekä keräyksistä ja lahjoituksista.

Täyskäännös Sipilän hallituksen politiikkaan: kehitysyhteistyön määrärahoja halutaan lisätä yli 70 miljoonalla eurolla

Onko köyhyys kiinni rahasta? Kaikkein kurjimmissa oloissa elävien tilanne ei ole parantunut, sanoo tutkija

Kansantalous|Konkurssiaaltoa ei tullut ja massairtisanomisilta vältyttiin, mutta pahin voi olla vasta edessä – HS selvitti, miten talouskriisi on edennyt

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous