Omistatko Finnairin osakkeita? Nyt kannattaa päättää, osallistuuko osakeantiin vai myykö merkintäoikeudet eteenpäin - Talous | HS.fi
Talous|Finnair

Omistatko Finnairin osakkeita? Nyt kannattaa päättää, osallistuuko osakeantiin vai myykö merkintäoikeudet eteenpäin

Merkintäoikeudella käytiin torstaina kauppaa 2,5–2,8 euron hintaan.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner ja kentällä seisovia koneita.

Julkaistu: 18.6. 15:25

Lentoyhtiö Finnair kerää paraikaa omistajiltaan lisäpääomaa osakeannilla. Lentoyhtiö kertoi osakeannista toukokuussa.

Osakeannilla kerättävällä noin 500 miljoonalla eurolla on tarkoitus varmistaa, että lentoyhtiö selviää kuivin jaloin koronaviruskriisin aiheuttamasta lentomatkustamisen vähenemisestä.

Suomen valtio omistaa lähes 56 prosenttia Finnairin osakkeista. Valtio on ilmoittanut osallistuvansa antiin koko omistusosuudellaan, mikä tarkoitta sitä, että valtio sijoittaa noin 280 miljoonaa euroa lisäpääomaa Finnairiin.

Jokainen osakkeenomistaja voi valita, osallistuuko osakeantiin vai ei.

Osakkeenomistajat ovat saaneet jokaista omistamaansa Finnairin osaketta kohti yhden merkintäoikeuden arvo-osuustililleen automaattisesti. Yhdellä merkintäoikeudella voi merkitä kymmenen uutta Finnairin osaketta, joiden kappalehinta on 0,40 euroa.

Osakkeita voi merkitä pankin tai muun arvopaperinvälittäjän kautta heinäkuun ensimmäiseen päivään asti.

Jos ei halua sijoittaa lisärahaa Finnairiin, merkintäoikeudet kannattaa ehdottomasti myydä eteenpäin. Niillä käydään kauppaa Helsingin pörssissä vielä ensi viikon ajan eli 25. kesäkuuta asti. Merkintäoikeuden myyntitoimeksiannon voi tehdä pankin tai muun arvopaperinvälittäjän kautta.

Yhden merkintäoikeuden hinta liikkui Helsingin pörssissä torstaina 2,5–2,8 euron välillä. Osakeannin päättymisen jälkeen merkintäoikeus muuttuu arvottomaksi.

Jos merkintäoikeuden jättää käyttämättä tai myymättä, menettää suurimman osan osakkeen aiemmasta arvosta. Samalla hetkellä, kun merkintäoikeus viikko sitten ”irtosi” osakkeesta, Finnairin osakkeen hinta laski vastaavasti.

Ennen antia osake maksoi noin neljä euroa. Torstaina osakkeen hinta oli noin 0,8 euroa.

Merkintäoikeuksia voi myös ostaa, jos haluaa osallistua antiin, vaikka ei ennestään omistaisi Finnairin osakkeita.

Sitä, kannattaako uudet osakkeet merkitä vai mieluummin myydä merkintäoikeus, ei tiedä varmasti kukaan. Se riippuu yhtiön osakkeen tulevasta hintakehityksestä.

Matkailu|Tamperelaisperhe on odottanut noin 10 000 euron matkarahojen palautusta jo kuukausia – Finnairin palvelu on ruuhkautunut pahoin korvaushakemuksista

Osakkeet|Finnairin osake lähti odottamatta valtavaan nousuun – Analyytikko: ”En ymmärrä, mitä täällä tapahtuu”

HS-haastattelu|Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner uskoo lento­liikenteen palaavan ennalleen, sillä siihen on inhimillinen syy

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous