Miljardeja euroja kadottanut Wirecard hakeutuu konkurssiin - Talous | HS.fi
Talous|Konkurssit

Miljardeja euroja kadottanut Wirecard hakeutuu konkurssiin

Yhtiö ajautui ongelmiin, kun sen taseessa paljastui kahden miljardin euron aukko.

Wirecardin pääkonttori sijaitsee Aschheimissa, Saksassa.

Julkaistu: 25.6. 12:14

Skandaalin keskelle joutunut saksalainen rahoitusalan teknologiayhtiö Wirecard hakeutuu konkurssiin.

Oikeudelle jättämässään konkurssihakemuksessa Wirecardin hallitus sanoo, että yhtiötä uhkaa maksukyvyttömyys ja ylivelkaantuminen. Kaupankäynti yhtiön osakkeella on keskeytetty.

Wirecard nousi otsikoihin ympäri maailman, kun sen taseessa paljastui lähes kahden miljardin euron aukko.

Tilintarkastusyhtiö EY:n mukaan Wirecardin taseesta löytyi 1,9 miljardin euron arvosta varoja, joiden olemassaoloa se ei pystynyt varmistamaan. Epäselvyyksien paljastuttua Wirecard myönsi, ettei näitä käteisvaroja ehkä koskaan ollut olemassakaan.

Kadonneiden varojen jäljet katkeavat Filippiineille. Wirecard väitti, että sillä oli 1,9 miljardin euron varat kahdessa filippiiniläisessä pankissa, mutta pankit kiistivät asiakassuhteen ja maan keskuspankki sanoi, etteivät kyseiset varat koskaan olleet päätyneet maan pankkijärjestelmään.

Yhtiö epäilee joutuneensa petoksen uhriksi.

Paljastusten seurauksena yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Marcus Braun erosi tehtävästään. Myöhemmin hänet pidätettiin epäiltynä markkinoiden manipuloinnista sekä yhtiön taseen ja liikevaihdon paisuttelusta.

Wirecard kuului Saksan lupaavimpiin rahoitusalan teknologiayhtiöihin. Se listattiin pörssiin vuonna 2018.

Wirecardilla on noin 6 000 työntekijää 26 eri maassa ja 300 000 asiakasta mukaan lukien Apple Pay, Google, Visa, KLM ja FedEx. Kaksi vuotta sitten yhtiön liikevaihto ylsi reiluun kahteen miljardiin euroon.

Rahoitusala|Kaksi miljardia euroa hukannut saksalaisyhtiö aloitti toimintansa pornosta ja uhkapeleistä – Näin sijoittajien lempilapsi putosi markkinoiden roskaluokkaan

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous