Trooppinen saarivaltio Fidži menetti koronan myötä matkailijoiden rahat – Nyt maa etsii uudenlaista turismia ja avaa rajat miljardööreille - Talous | HS.fi
Talous|Turismi

Trooppinen saarivaltio Fidži menetti koronan myötä matkailijoiden rahat – Nyt maa etsii uudenlaista turismia ja avaa rajat miljardööreille

Pääministeri Frank Bainimarama toivoo, että yksityiskoneilla ja huvipursilla matkustavat rikkaat tukisivat maan taloutta vuokraamalla omia saaria.

Tyynenmeren saarivaltio Fidži houkuttelee miljardöörejä asumaan saarille, joissa koronaa ei ole havaittu enää useaan viikkoon.

Julkaistu: 28.6. 17:15

Tyynenmeren saarivaltio Fidži on avaamassa rajojaan matkustajille kuukausia kestäneen koronaviruksen sulkutilan jälkeen. Tosin aivan tavallisia turisteja ei maahan olla ensimmäisenä houkuttelemassa.

Pääministeri Frank Bainimarama sanoo, että fidžiläiset toivovat etenkin korkean tason varakkaita vieraita, jotta maan talous saataisiin uudelleen käyntiin koronarajoitusten jälkeen. Asiasta kertoo The Guardian-lehti.

Turismi on romahtanut maailmanlaajuisesti koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten takia.

Fidži on Oseaniaan kuuluva saarivaltio, joka sijaitsee Uuden-Seelannin pohjoispuolella. Se koostuu sadoista eri kokoisista saarista.

”Sanotaan, että olet vaikka miljardööri, joka matkustaa omalla yksityiskoneella. Voit vuokrata oman saaren ja investoida samalla miljoonia dollareita prosessin aikana”, Bainimarama kirjoitti Twitterissä.

Hänen mukaansa myös omalla huvijahdilla liikkuvat matkustajat ovat tervetulleita, mikäli he ovat valmiita viettämään kaksi viikkoa karanteenissa maissa tai omalla aluksellaan.

Tarjous on jo herättänyt kiinnostusta, kertoo Fidžin oikeusministeri Aiyaz Sayed-Khaiyum.

Hänen mukaansa 30:n ”erittäin varakkaan” matkustajan joukko saapui yksityiskoneella maahan sunnuntaina. Sen jälkeen joukko jatkoi pienemmällä lentokoneella saarelle, jossa he viettävät seuraavat kolme kuukautta.

Reilun 830 000 asukkaan valtiossa on havaittu vain 18 koronatartuntaa, eikä yksikään niistä ole johtanut kuolemaan.

Paikalliset ovat kuitenkin huolestuneita, millainen vaikutus turistien saapumisella olisi maan terveydenhuoltojärjestelmälle, jos epidemia lähtisi kiihtymään.

Silti Fidži tarvitsee kipeästi uutta taloudellista toimintaa. Maan bruttokansantuotteesta 40 prosenttia tulee turismista ja iso osa sokerintuotannosta.

Pääministeri Bainimarama haluaa sallia ensimmäisenä normaalin matkailun Australiasta ja Uudesta-Seelannista, joissa koronatapausten määrä on ollut alhaisempi kuin monessa muussa maassa.

Kuluneina viikkoina molemmissa maissa on kuitenkin havaittu joukko uusia tautitapauksia. Siksi fidžiläiset joutuvat keksimään väliaikaisia keinoja turismista saatujen tulojen turvaamiseksi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous