Brittien jäädyttämät Wirecard-kortit alkavat toimia jälleen – koskee myös suomalaisia käyttäjiä - Talous | HS.fi
Talous|Rahoitusala

Brittien jäädyttämät Wirecard-kortit alkavat toimia jälleen – koskee myös suomalaisia käyttäjiä

Maksuliikenne Wirecardin brittiläisen tytäryhtiön korteilla keskeytyi perjantaina Ison-Britannian finanssivalvojan päätöksen vuoksi.

Julkaistu: 30.6. 13:28

Ison-Britannian viranomaiset sallivat Wirecard Card Solutionsin jatkavan toimintaansa jälleen. Finanssivalvoja FCA tiedotti asiasta maanantaina.

Päätös merkitsee, että yhtiön myöntämät maksukortit toimivat alkavat toimia piakkoin.

Korteilla on ollut käyttäjiä myös Suomessa. Wirecard Card Solutionsin myöntämiä Mastercard-kortteja ovat välittäneet ainakin pienyrittäjien taloushallintopalvelujen tarjoaja Holvi sekä tanskalaiseen Mbxp-konserniin kuuluva Paygoo, jonka prepaid-tuotteita on ollut myynnissä R-kioskeissa ja Keskon liikkeissä.

”Odotamme Paygoo-korttien alkavan toimia uudelleen tämän päivän kuluessa. Sen jälkeen aloitamme korttien myynnin”, Mbxp:n kaupallinen johtaja Jonathan Bautista kirjoittaa sähköpostiviestissä HS:lle.

Keskon mukaan Paygoo-maksukorttien myynti on Suomessa ollut asiakasmääriin verrattuna varsin pientä. Aiemmin Holvi kertoi tilanteen koskettavan kymmeniä tuhansia asiakkaita, joista suurin osa on saksalaisia.

Lue lisää: Fivan päällikkö vertaa Wirecardia Enroniin: ”Onneksi vaikutus keskimääräisen suomalaiskuluttajan lompakkoon on vähäinen”

FCA päätti viime perjantaina jäädyttää konkurssiin hakeutuneen saksalaisen Wirecard-konsernin brittiläisen tytäryhtiön toimiluvan. Samalla myös yhtiön myöntämät maksukortit lakkasivat toimimasta.

Taustalla on emoyhtiö Wirecard AG:n taseesta paljastunut kahden miljardin aukko, joka tuli esiin tilintarkastuksessa. Jättimäisten epäselvyyksien paljastuttua yhtiö jätti konkurssihakemuksen viime torstaina.

Brittiläinen tytäryhtiö voi kuitenkin nyt jatkaa toimintaansa, sillä se täytti FCA:n sille asettamat ehdot. FCA tiedottaa seuraavansa tarkkaan yhtiötä ja sitä, että kuluttajien varat ovat turvatut myös jatkossa.

Wirecard Card Solutions on ollut merkittävä finanssiteknologia-alan toimija etenkin Isossa-Britanniassa, ja sen palveluita ovat hyödyntäneet useat startupit. Talouslehti Financial Timesin mukaan FCA:n päätöksellä on ollut vaikutusta mahdollisesti miljooniin käyttäjiin Isossa-Britanniassa.

Rahoitusala|Suomalainen Fellow Finance katkaisi maksut saksalaisille asiakkaille Wirecardin ongelmien vuoksi

Rahoitusala|Wirecard-sotku heijastuu myös suomalaisten maksukortteihin: Holvin Mastercardit lakkasivat toimimasta

Rahoitusala|Kaksi miljardia euroa hukannut saksalaisyhtiö aloitti toimintansa pornosta ja uhkapeleistä – Näin sijoittajien lempilapsi putosi markkinoiden roskaluokkaan

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous