Airbus aikoo vähentää noin 15 000 työpaikkaa - Talous | HS.fi
Talous|Lentoliikenne

Airbus aikoo vähentää noin 15 000 työpaikkaa

Ilmailuala on kärsinyt pahasti koronaviruspandemian aikaisista rajoituksista. Lentokoneita valmistava Airbus vähentää tuhansia työpaikkoja Euroopassa.

Myös Finnairin laivastoon kuuluu Airbusin lentokoneita, kuten Airbus A350.

Julkaistu: 30.6. 21:30

Matkustajalentokoneita valmistava eurooppalaisyhtiö Airbus aikoo vähentää noin 15 000 työpaikkaa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Airbusin mukaan irtisanomisissa on kyse yhtiön olemassaolosta. Koronaviruspandemia on kurittanut koko ilmailualaa, koska lukuisat valtiot ovat asettaneet rajoituksia maiden väliseen matkustamiseen.

Airbus kertoo, että vähennettävistä työpaikoista 5 100 sijaitsee Saksassa, 5 000 Ranskassa, 900 Espanjassa, 1 700 Britanniassa ja 1 300 muissa maissa. Tämän lisäksi yhtiö on jo sopinut vähentävänsä koronaan liittymättömistä syistä 900 työpaikkaa sen Aerotec-yksiköstä Saksassa.

Airbus työllistää myös Suomessa yli 340 ihmistä Helsingissä ja Jyväskylässä. Kaikkiaan yhtiöllä on yli 130 000 työntekijää maailmanlaajuisesti.

Airbus jatkaa asiassa neuvotteluja ammattiliittojen kanssa. Liitot toivovat, että varsinaisilta irtisanomisilta voitaisiin välttyä.

Airbus on kuitenkin sanonut, että se toivoo mahdollisimman monen lähtevän vapaaehtoisesti, mutta ei voi sulkea irtisanomisia pois.

Lentoyhtiöt|EU-komissio hyväksyi miljardien tukipaketin Lufthansalle – Ranska ja Hollanti taas ovat sopimassa KLM:n pelastamisesta

Lentoyhtiöt|Ruotsi aikoo pumpata satoja miljoonia euroja lentoyhtiö SAS:n pystyssä pitämiseen – tuen edellytyksenä päästöleikkaukset

Valtiontuet|Ranskan valtio tukee ilmailualaa 15 miljardin euron tukipaketilla

Koronavirus|Lentoyhtiöt suuttuivat maahantulijoiden karanteeni­pakosta Britanniassa, ryhtyivät oikeus­toimiin hallitusta vastaan

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous