Volvo kutsuu 68 000 autoa Suomessa korjaukseen turvavyön toimintaa koskevan riskin takia - Talous | HS.fi
Talous|Autot

Volvo kutsuu 68 000 autoa Suomessa korjaukseen turvavyön toimintaa koskevan riskin takia

Maailmanlaajuisesti kyseessä on suurin takaisinveto Volvon historiassa.

Volvo kutsuu autoja huoltoon turvavyöongelmien vuoksi.

Julkaistu: 1.7. 13:19, Päivitetty 1.7. 13:31

Autovalmistaja Volvo kutsuu maailmanlaajuisesti lähes lähes 2,2 miljoonaa autoa korjattavaksi turvavyön toimintaan liittyvän turvallisuusriskin takia. Suomessa korjauskutsu koskee 68 000 autoa. Kyseessä on automäärällisesti Volvon kaikkien aikojen suurin takaisinveto.

Takaisinveto koskee vuosina 2006–2014 valmistettuja malleja S60, V60, XC60, V70, XC70 ja S80.

Volvolta lähetetään omistajille kutsu osan vaihtoon, kertoo Volvo Car Finlandin teknisen palvelun johtaja Jaana Kuivalainen.

”Itse ei tarvitse tehdä mitään. Kutsut tulevat luultavasti elokuussa, ja vaihtotyöt alkavat loppuvuodesta”, Kuivalainen sanoo.

Takaisinvedosta huolimatta autolla ajaminen on Kuivalaisen mukaan turvallista, eikä asia vaadi kiireellisiä toimenpiteitä. Turvallisuusriski koskee turvavyön kiristimen suojakuorta. Turvavyön kuuluu kiristyä onnettomuustilanteessa, mutta jos suojakuori on vaurioitunut, kiristin ei välttämättä toimi.

”Suojakuori voi ymmärtääkseni vahingoittua, jos se on esimerkiksi väärässä asennossa tai joku istuu sen päälle. Kutsuttavista Volvoista vanhimmat ovat kuitenkin 12 vuotta vanhoja, eli suurimmat syyt takaisinvedolle ovat aika ja mekaaninen rasite. Valvonta on tarkkaa”, Kuivalainen kertoo.

Kuivalaisen mukaan riskistä ei ole aiheutunut onnettomuuksia.

Hän kertoo, että huolto on nopea toimenpide, jonka takia asiakas joutuu odottelemaan enimmillään puolisen tuntia. Huolto on asiakkaalle ilmainen.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous