Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan – Eckerö Linen toiminta jatkuu silti normaalisti - Talous | HS.fi
Talous|Laivaliikenne

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan – Eckerö Linen toiminta jatkuu silti normaalisti

Koronavirusepidemia ja sen tuoma epävarmuus matkustamiseen olivat viimeinen pisara.

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan.

Julkaistu: 3.7. 12:23, Päivitetty 3.7. 13:29

Varustamokonserni Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä yhdellä laivalla liikennöivän ahvenanmaalaisen Birka Cruisesin toiminnan kokonaan, Eckerö kertoo tiedotteessa.

Syynä on koronavirusepidemian aiheuttama heikko taloudellinen tilanne ja matkustamiseen liittyvä epävarmuus, Birka kertoo omassa tiedotteessaan.

Tallinnan-liikenteestä tuttu Eckerö Line kuuluu samaan suomalaiseen konserniin, mutta konsernin johtaja Björn Blomqvistin mukaan Birkan toiminnan lopettaminen ei enteile pahaa Eckerö Linen toiminnalle, vaan se jatkuu normaalisti.

”Birka Cruisesin toiminta ei ollut kannattavaa, ja koronavirustilanteen tuoma epävarmuus oli viimeinen pisara sen kohtalolle. En sano tätä mielelläni, mutta muille tytäryhtiöille tästä saattaa olla hyviä seurauksia, kun Birka Cruises ei rasita konsernin taloutta”, Blomqvist kertoo HS:lle.

Toiminnan lopettamisen myötä katoaa Blomqvistin mukaan noin 400 työpaikkaa. Vain pieni määrä Birka Cruisesin työntekijöistä saa työpaikan Eckerö-konsernista, sillä muuallakin konsernissa on paljon lomautuksia, Blomqvist kertoo.

Birka Cruises lupaa korvata kaikki varatut matkat. Matkustajien ei tiedotteen mukaan tarvitse tehdä mitään, vaan yhtiö maksaa rahat takaisin suoraan matkoja varanneiden tileille lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä.

Birka Cruises järjesti risteilyjä 49 vuoden ajan.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous