Wirecardiin liittyvä rikostutkinta laajenee Saksassa, epäilyjä myös rahanpesusta - Talous | HS.fi
Talous|Rahoitusala

Wirecardiin liittyvä rikostutkinta laajenee Saksassa, epäilyjä myös rahanpesusta

Rahoitusalan teknologiayhtiö Wirecardiin kytköksissä olevia henkilöitä epäillään rahanpesurikoksista.

Wirecardin toimintaan liittyvät epäselvyydet ovat johtaneet useisiin rikostutkintoihin.

Julkaistu: 9.7. 15:07

Saksan syyttäjänvirasto Münchenissa on aloittanut tutkinnan Wirecardiin liittyvistä rahanpesuepäilyistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syyttäjänviraston mukaan nyt aloitettu selvitys kohdistuu henkilöihin, joilla on ollut kytköksiä Wirecardiin. Tutkinta aloitettiin useiden viime ja tänä vuonna tehtyjen rikosilmoitusten pohjalta.

Yhtiö kieltäytyi kommentoimasta asiaa Reutersille.

Keskiviikkona Wall Street Journal kertoi nimettömiin lähteisiin vedoten, että myös Yhdysvaltain oikeusministeriö on ottanut Wirecardin toiminnan selvitykseen. Tutkinta liittyy epäiltyyn sadan miljoonan dollarin petosjuttuun kannabiksen verkkokaupassa ja siihen, onko Wirecardilla ollut merkittävää osuutta tapauksessa.

Saksalainen rahoitusalan teknologiayhtiö Wirecard hakeutui konkurssiin kesäkuun lopulla. Konkurssihakemuksessaan yhtiön hallitus totesi, että yhtiötä uhkaa maksukyvyttömyys ja ylivelkaantuminen.

Muutamaa päivää aiemmin oli käynyt ilmi, että Wirecardin taseesta puuttui lähes kaksi miljardia euroa.

Tilintarkastusyhtiö EY:n mukaan Wirecardin taseesta löytyi 1,9 miljardin euron arvosta varoja, joiden olemassaoloa se ei pystynyt varmistamaan. Epäselvyyksien paljastuttua Wirecard myönsi, ettei näitä käteisvaroja ehkä koskaan ollut olemassakaan.

Tuolloin myös Wirecardin entinen toimitusjohtaja Markus Braun pidätettiin epäiltynä markkinoiden manipuloinnista sekä yhtiön taseen ja liikevaihdon paisuttelusta. Braun vapautettiin takuita vastaan, ja hän on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Lue lisää: Kaksi miljardia euroa hukannut saksalaisyhtiö aloitti toimintansa pornosta ja uhkapeleistä – Näin sijoittajien lempilapsi putosi markkinoiden roskaluokkaan

Maanantaina Münchenin syyttäjänvirasto kertoi pidättäneensä Wirecardin tytäryhtiön, Dubaissa konttoriaan pitävän Cardsystems Middle East FZ-LLC:n johtajan petostutkintaan liittyen.

Wirecard on ollut listattuna Frankfurtin pörssissä ja kuulunut pörssin suurimpia yhtiöitä seuraavaan DAX 30 -indeksiin. Nyt Wirecardista on tullut historian ensimmäinen konkurssimenettelyyn hakeutunut DAX 30 -yhtiö.

Rahoitusala|Fivan päällikkö vertaa Wirecardia Enroniin: ”Onneksi vaikutus keski­määräisen suomalais­kuluttajan lompakkoon on vähäinen”

Rahoitusala|Wirecard-sotku heijastuu myös suomalaisten maksukortteihin: Holvin Mastercardit lakkasivat toimimasta

Rahoitusala|Brittien jäädyttämät Wirecard-kortit alkavat toimia jälleen – koskee myös suomalaisia käyttäjiä

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous