Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – odottaa myös toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan - Talous | HS.fi
Talous|Yritykset

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – odottaa myös toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan

Konserni pitää tulosohjeistuksen vaihteluvälin suurena, koska koronaepidemian kehittymistä ja sen vaikutusta talouteen on vaikea ennustaa.

K-Citymarketin työntekjä keräsi ruokatilauksia kauppakeskus Iso Omenan K-Citymarketissa Espoossa huhtikuussa.

Julkaistu: 10.7. 10:19, Päivitetty 10.7. 18:48

Päivittäistavarakauppa Kesko antaa positiivisen tulosvaroituksen koko vuoden liikevoitosta.

Yhtiö nostaa aiempaa tulosohjeistusta koko vuoden jatkuvien toimintojen vertailukelpoisesta liikevoitosta 430–510 miljoonaan euroon. Aiempi arvio oli 400–450 miljoonaa euroa.

Ilmoituksen myötä yhtiö oli perjantain suurimpia nousijoita Helsingin pörssissä. Vaihdetumpi B-osake kallistui päivän aikana 4,2 prosenttia.

Yhtiö kertoo, että tulosohjeistusta nostaa liikevaihdon ennakoitua parempi kehitys rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä päivittäistavarakaupassa. Konsernin mukaan päivittäistavarakaupassa kaikkien ketjujen vähittäismyynti on kompensoinut food service -liiketoiminnan myynnin laskun. Myös autokaupassa liikevaihto on laskenut selvästi.

Keskon mukaan tulosohjeistuksen vertailukelpoisen liikevoiton vaihteluväli pysyy suurena, koska koronaepidemian kehittymistä ja sen vaikutusta talouteen on vaikea ennustaa, vaikka tilanne on parantunut konsernin toimintamaissa.

Lisäksi yhtiö kertoo alustavien tietojen pohjalta, että sen vertailukelpoinen liikevoitto toisella vuosineljänneksellä olisi paranemassa viime vuodesta.

Yhtiö arvioi, että sen vertailukelpoinen liikevoitto huhti–kesäkuussa olisi noin 155 miljoonaa. Vuosi sitten vastaavana ajankohtana liikevoitto oli 122,5 miljoonaa. Liikevaihdoksi konserni arvioi 2 815 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 2 781 miljoonaa euroa.

Kesko julkistaa puolivuosikatsauksensa 23. heinäkuuta.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous