Venäjä aloittamassa kansainväliset lennot jo ensi viikolla - Talous | HS.fi
Talous|Matkailu

Venäjä aloittamassa kansainväliset lennot jo ensi viikolla

Venäjän varapääministeri ehdottaa lentojen käynnistämistä 15. heinäkuuta.

Šeremetjevon kansainvälinen lentoasema Moskovassa.

Julkaistu: 10.7. 18:45

Venäjän varapääministeri Tatjana Golikova esittää, että kansainväliset lennot maahan ja maasta pois käynnistettäisiin uudelleen jo 15. heinäkuuta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Aiemmin on sovittu, että Venäjä käynnistäisi kansainväliset lennot jälleen elokuun alussa. Venäjä on kieltänyt lentomatkustamisen ulkomailta estääkseen koronavirusepidemian leviämistä.

Golikovan mukaan Venäjälle matkustavien ulkomaalaisten pitäisi antaa maahan tullessaan todistus negatiivisesta koronavirustestistä. Testi on täytynyt tehdä enintään kolmen päivän sisällä ennen saapumista maahan.

Suomi ei toistaiseksi salli vapaa-ajanmatkailua Venäjältä. Kaikkia maasta Suomeen saapuvia suositellaan pysymään karanteenissa kaksi viikkoa.

Lue lisää: Matkustusrajoitukset kevenevät maanantaina, näistä maista voi pian matkustaa Suomeen – Ohisalon mukaan linja on ”korosteisen varovainen”

Lisäksi Venäjä ei kuulu niihin maihin, joista matkailua vapautetaan 13. heinäkuuta. Suomen hallitus linjasi keskiviikkona, että matkailu vapautetaan Alankomaista, Belgiasta, Italiasta, Itävallasta, Kreikasta, Maltalta, Saksasta, Slovakiasta, Sloveniasta, Unkarista, Liechtensteinista ja Sveitsistä.

Schengen-maiden ulkopuolelta listalle pääsivät Kypros, Irlanti, Andorra, San Marino ja Vatikaani.

Venäjällä on todettu virallisesti yli 700 000 koronavirustartuntaa. Tartunnan seurauksena kuolleita on liki 11 000.

Venäjä|Venäjällä koronavirus on monille uskon asia – pietarilaiset tympääntyivät rajoituksiin ennen niiden lieventämistä

Matkailu|Hallitus vapauttaa turistien matkailua Suomeen, mutta yrittäjien mukaan se ei pelasta ”raskasta kesää”

Rajoitukset|Matkustusrajoitukset kevenevät maanantaina, näistä maista voi pian matkustaa Suomeen – Ohisalon mukaan linja on ”korosteisen varovainen”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous