Pandemia on kiihdyttänyt lihaa jäljittelevien kasvistuotteiden myyntiä Yhdysvalloissa
Professori Minna Halmeen mukaan alan kasvutrendi on niin selvä, että uuden aloittamiseen liittyvät riskit ovat hallittavissa paremmin kuin muutama vuosi sitten.
Keinolihapurilainen testissä Impossible Foodsin tuotantolaitoksella Kaliforniassa lokakuussa 2016. Kuva: Beck Diefenbach / Reuters
Reetta Heiskanen HS
23.8.2020 2:00
Kilpailu kasvipohjaisten lihankorvikkeiden markkinoilla jatkuu kiivaana. Keväällä koronaviruspandemia kiihdytti ”keinolihan” myyntiä Yhdysvalloissa, kun lihanjalostusteollisuuden tuotantolaitoksia meni tartuntojen vuoksi kiinni.
Kilpailu on tiivistä erityisesti alan suurimpien toimijoiden, yhdysvaltalaisten Impossible Foodsin ja Beyond Meatin välillä.