Suomen kaupat tuottavat vuosittain lähes 100 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä, paremmalla suunnittelulla hävikki voisi olla paljon pienempi - Talous | HS.fi

Suomen kaupat tuottavat vuosittain lähes 100 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä, paremmalla suunnittelulla hävikki voisi olla paljon pienempi

Ruokakaupat yrittävät pienentää hävikin osuutta muun muassa paremman suunnittelun avulla. Toistaiseksi eniten roskiin päätyy hedelmiä, vihanneksia sekä leipomotuotteita.

Monet ruokakaupat alentavat vanhaksi menevien tuotteidensa hintoja.

8.9.2020 11:12 | Päivitetty 9.9.2020 9:15

Suomen ruokakaupat tuottavat vuosittain noin 72–90 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä. Suomalaista kohti tällaista ruokahävikkiä syntyy noin 13–16 kiloa vuodessa. Eniten hävikkiä syntyy hedelmistä ja vihanneksista sekä leipomotuotteista.

Artikkeliin liittyviä aiheita