Spotify oli ruotsalaisten pähkähullu idea tehdä musiikin kuuntelusta ilmaista ja laillista – Näin yrityksestä kasvoi yli 100 miljoonan maksavan käyttäjän palvelu, joka rikastutti perustajansa - Talous | HS.fi

Spotify oli ruotsalaisten pähkähullu idea tehdä musiikin kuuntelusta ilmaista ja laillista – Näin yrityksestä kasvoi yli 100 miljoonan maksavan käyttäjän palvelu, joka rikastutti perustajansa

Spotify listautui pörssiin yli kaksi vuotta sitten. Palvelu ei ole rikastuttanut vain perustajiaan vaan myös aikaisen vaiheen työntekijöitä.

Spotify on Ruotsissa ylpeyden aihe. Se onnistui jo alussa vakuuttamaan sekä musiikkibisneksen tuottajat että sijoittajat. Pörssiin listautuminen kasvatti palvelun perustajien pientä osuutta tuntuvasti.

21.9.2020 2:00 | Päivitetty 21.9.2020 6:21

Vuoden 2006 talvella tukholmalainen Daniel Ek kehitteli asunnossaan uutta yritysideaa. Hän asui Rågsvedin lähiössä Tukholman eteläpuolella ja työskenteli päivät teknologiayritys Stardollissa.

Ekin luona kävi usein Martin Lorentzon, joka oli Boråsista kotoisin oleva yrittäjä. Ek ja Lorentzon olivat tutustuneet Tukholman teknologiapiireissä. Lorentzon oli muutamaa kuukautta aikaisemmin vienyt yrityksensä Tradedoublerin Tukholman pörssiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita