Moni vaatii nyt työajan lyhentämistä, mutta useiden tutkimusten mukaan lyhyempi työviikko ei merkittävästi lisää työpaikkoja - Talous | HS.fi

Moni vaatii nyt työajan lyhentämistä, mutta useiden tutkimusten mukaan lyhyempi työviikko ei merkittävästi lisää työpaikkoja

Työtuntien vähentäminen voi parantaa työntekijöiden hyvinvointia ja jossain määrin tuottavuuttakin, mutta todisteita sen työllisyyttä lisäävästä vaikutuksesta ei löydy.

Biotekniikkayritys Cellink Life Sciences kokeili päivittäisen työajan lyhentämistä kahdeksasta tunnista kuuteen, mutta luopui siitä kuukauden jälkeen.

18.10.2020 2:00 | Päivitetty 18.10.2020 15:34

Neljä vuotta sitten Erik Gatenholm tarjosi noin kolmellekymmenelle työntekijälleen Göteborgissa Ruotsissa porkkanan: tehkää vähemmän töitä, mutta entisellä palkalla.

Ruotsalais-amerikkalainen yrittäjä toivoi parantavansa nuoren biotekniikkayrityksensä Cellink Life Sciencesin työntekijöiden hyvinvointia ja tuottavuutta leikkaamalla yhtiön päivittäisen normaalityöajan kahdeksasta tunnista kuuteen. Tavoitteena oli pitää tuotannon määrä samana tai jopa kasvattaa sitä.

Artikkeliin liittyviä aiheita