Näin lisääntynyt kokkaaminen näkyi ruokaostoksissamme: HS pyysi suurilta ketjuilta tiedot siitä, mitä ruokia ostettiin enemmän kuin viime vuonna

Ruokakulttuurin tutkija Johanna Mäkelä uskoo, että Suomessa oli tilaa uusille mauille muista ruokakulttuureista. Ravitsemusterapeutti Leena Putkosta ei haittaa, että säilykkeiden ja pakasteiden ostaminen lisääntyi.

Maalis–lokakuussa suomalaiset ostivat viime vuoden vastaavaa aikaa enemmän muun muassa jauhoja, pekonia ja säilykkeitä.

| Päivitetty

Mietoja viinejä, pekonia ja thaimaalaista ruokaa. Kuulostaako tämä korona-ajan ruokavalioltasi? Tuskin, mutta muun muassa nämä tuotteet nousevat esiin, kun tarkastellaan eniten myyntiään kasvattaneita elintarvikkeita maalis–lokakuussa verrattuna samaan aikaan viime vuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita