SOK valitsi uuden pääjohtajan: Hannu Krook korvaa tehtävästä väistyvän Taavi Heikkilän - Talous | HS.fi

SOK valitsi uuden pääjohtajan: Hannu Krook korvaa tehtävästä väistyvän Taavi Heikkilän

Taavi Heikkilän seuraaja Hannu Krook aloittaa SOK:n pääjohtajana ensi vuoden alussa.

Hannu Krook aloittaa SOK:n pääjohtajana ensi vuoden alussa.­

16.12.2020 13:44 | Päivitetty 16.12.2020 13:54

Kauppaneuvos Hannu Krook aloittaa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) uutena pääjohtajana ensi vuoden alussa.

Krookin nimityksestä päätti SOK:n hallintoneuvosto keskiviikkona 16. joulukuuta.

”Hannu Krookin eduksi koitui hänen äärimmäisen monipuolinen kokemuksensa eri toimialojen johtotehtävissä S-ryhmän ulkopuolella ja myös kansainvälisissä tehtävissä. Hannu on johtanut hyvin erilaisia yrityksiä läpi vaihtelevien haasteiden huolehtien samalla henkilöstötyytyväisyydestä. Se on iso meriitti”, SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen sanoo tiedotteessa.

SOK:n pääjohtajan pesti vapautui haettavaksi, kun nykyinen pääjohtaja Taavi Heikkilä ilmoitti elokuun lopulla eroavansa tehtävästään omasta päätöksestään. Tuolloin Heikkilä totesi, ettei hän aio siirtyä kiikkustuoliin, vaan keskittyä esimerkiksi hallitustyöskentelyyn ja startupien sparraamiseen.

Heikkilä aloitti S-ryhmän palveluksessa esimiesharjoittelijana vuonna 1987. Pääjohtajana hän aloitti 2014. Tätä ennen hän oli Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtajana.

Vuonna 1965 syntynyt Krook on Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtaja. Ennen nykyistä pestiään Krook on työskennellyt muiden muassa Otto Brandtin toimitusjohtajana. Lisäksi hän luotsasi jo lakkautettua Tiimaria vuosina 2009–2011.

Krook on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1992 pääaineenaan kansainvälinen markkinointi.

S-ryhmä on osuustoiminnallinen yritysryhmä, joka muodostuu 19 alueosuuskaupasta, SOK:sta sekä niiden tytäryhtiöistä. Osuuskauppojen jäsenet eli asiakasomistajat omistavat osuuskaupat, jotka puolestaan omistavat keskusliike SOK:n.

S-ryhmän vähittäismyynti oli vuonna 2018 noin 11,5 miljardia euroa. Se toimii muiden muassa ruoka-, tavaratalo-, matkailu- ja rautakaupassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat