Veikkauksen yt-neuvottelut päättyivät: Tammikuun alussa enintään 800 työntekijää lomautetaan - Talous | HS.fi

Veikkauksen yt-neuvottelut päättyivät: Tammikuun alussa enintään 800 työntekijää lomautetaan

Neuvottelut käynnistyivät joulukuun alussa ja ne koskivat Veikkauksen Myyntipaikat-toimintoa. Neuvotteluista ei seuraa pysyviä henkilövähennyksiä, yhtiö tiedottaa.

Veikkauksen yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluiden seurauksena enintään 800 työntekijää lomautetaan tammikuun alusta lähtien.­

17.12.2020 10:26 | Päivitetty 17.12.2020 10:40

Veikkauksen yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluiden seurauksena enintään 800 työntekijää lomautetaan tammikuun alusta lähtien.

Lomautusten kesto on enintään 90 päivää. Neuvotteluista ei seuraa irtisanomisia, yhtiö tiedottaa.

Lomautukset koskevat Veikkauksen Myyntipaikat-toimintoa. Yhtiön mukaan lomautustarve yritetään pitää mahdollisimman pienenä muun muassa palkallisten vapaiden käytön avulla.

Veikkauksen johdon mukaan lomautukset kohdistuvat henkilöihin, joiden työ on vähentynyt tilapäisesti. Veikkauksen kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino sanoo tiedotteessa, ettei yhtiö pysty järjestämään lomautetuille ”kohtuudella” muuta sopivaa työtä tai työnantajan tarpeita vastaavaa koulutusta.

Lomautukset toteutetaan jaksoittain ja myös koronavirusepidemian etenemisellä on vaikutusta niiden toteutukseen.

”Tämän hetken tavoitteena on palauttaa liiketoimintaa ja avata Veikkauksen omat pelipaikat sekä hajasijoitetut peliautomaatit, kun sairaanhoitopiirin tilanne sen sallii. Tavoitteen mukaisesti samalla päättyisivät lomautukset kyseisellä alueella”, Heino tiedotteessa.

Veikkaus kertoi yt-neuvotteluiden käynnistymisestä joulukuun alussa.

Marraskuun lopulla Veikkaus kertoi sulkevansa peliautomaattinsa ja omat pelipaikkansa alueilla, joilla korona on joko kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Käytännössä tämä tarkoittaa selvää valtaosaa pelipaikoista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat