Kun korona­epidemia iski, Citymarket-kauppias oli kuin ”peura ajovaloissa” – grafiikat näyttävät, miten ostimme tänä vuonna, ja mitä jätimme yllättävän usein hyllyihin

Maaliskuussa käyttöön otettu valmiuslaki tarkoitti Suomessa täysin poikkeuksellisia aikoja. Se muutti oleellisesti myös sitä, mitä kaupasta kotiin kannoimme.

Suomalaiset ostivat torstaina 12. maaliskuuta usean suomalaisen kaupan vessapaperihyllyt tyhjiksi. K-Citymarket Eastonin kauppiaat Anne ja Mika Timonen muistavat illan hyvin. ”Se oli šokki. Olimme kuin peurat ajovaloissa”, kuvailee Mika Timonen.

29.12.2020 2:00 | Päivitetty 29.12.2020 11:32

Torstaina 12. maaliskuuta Suomi eli sotien jälkeisen historiansa vakavimpiin kuuluvaa iltaa. Hallitus istui yhdessä opposition kanssa Säätytalossa pohtimassa, miten pysäyttää rajojen sisällä jo rellestävä vihollinen: koronavirus.

Kun päättäjät pohtivat kansalaisten oikeuksia voimakkaasti rajoittavan valmiuslain käyttöönottoa, kansa rynni kaupoille. Tarkemmin sanottuna niiden vessapaperihyllyille. Pian uutisissa ja sosiaalisessa mediassa levisivät kuvat tyhjiksi ostetuista vessapaperihyllyistä.