Trumpin hallinto vahvisti kiinalais­yhtiöihin sijoittamista koskevia rajoituksia Yhdysvalloissa - Talous | HS.fi

Trumpin hallinto vahvisti kiinalais­yhtiöihin sijoittamista koskevia rajoituksia Yhdysvalloissa

Amerikkalaisten sijoitukset esimerkiksi indeksirahastoihin, jotka ovat sidoksissa sotilaallisesti vaarallisiksi katsottuihin yrityksiin, ovat kieltolistalla.

Ihminen kävelee Yhdysvaltain kongressin Capitol-rakennuksen hiljaisen Rotunda-salin poikki 28. joulukuuta 2020.­

29.12.2020 14:39

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinto vahvisti amerikkalaisia sijoittajia koskevia rajoitussäännöksiä, jotka rajoittavat sijoitusten tekoa kiinalaisiin yhtiöihin, joiden hallinto katsoo olevan sotilaallisesti kontrolloituja.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on suosittanut lievempiä rajoituksia, mutta ulko- ja puolustusministeriö ovat pitäytyneet kovempien rajoitusten takana, Reutersin lähde kertoi.

Valtiovarainministeriö julkisti ohjeistuksen siitä, että marraskuussa annettu presidentin määräys sijoituskiellosta koskee myös myös sellaisia osakkeista koostuvia ETF-sijoitustuotteita ja indeksirahastoja ja tytäryhtiöitä, joiden 50 prosentin tai sitä suurempi omistus tai kontrolli on hallinnon listan mukaan Kiinan sotavoimilla.

Asia selvisi valtiovarainministeriön verkkosivuilta sen jälkeen kun Reuters ja moni muu uutistoimisto oli oli uutisoinut, että linjauksista on erimielisyyttä Trumpin hallinnon sisällä.

Kiinan ulkoministeriö ilmoitti tiistaina, että sen mielestä taloutta ja kauppaa ei pitäisi politisoida eikä sitoa osaksi kansallista turvallisuutta.

Se muistutti myös, että politisointi ja kansalliseen turvallisuuteen vetoaminen kaupassa on niiden kansainvälisen kaupan periaatteiden vastaista, joiden puolustamista Yhdysvallat on aina pitänyt arvossa.

Yhdysvaltain sijoituskieltolistalla on toistaiseksi 35 kiinalaisyhtiötä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat