Millainen on vuosi 2021? The Economistin ja HS:n yhteisjulkaisu on ilmestynyt – Lue Maailma 2021 -julkaisu täältä - Talous | HS.fi

Millainen on vuosi 2021? The Economistin ja HS:n yhteisjulkaisu on ilmestynyt – Lue Maailma 2021 -julkaisu täältä

Maailma 2021 -julkaisu ennustaa alkavasta vuodesta erityisen epävarmaa. Tapetilla ovat muiden muassa koronavirusrokotteen jakeluun liittyvät haasteet, pandemian vaikutukset matkailun ja työskentelyn tulevaisuuteen sekä talouden epätasainen toipuminen.

Maailma 2021 -julkaisu ilmestyy toista kertaa suomeksi.­

8.1. 2:00

Vuoden 2021 suurin kysymys on se, saadaanko koronaviruspandemia hallintaan vai ei. Onnistuuko maailmanhistorian mittavin rokotusohjelma? Kuinka moni maa pystyy tekemään yhteistyötä rokotteiden jakelussa ja tuotannossa?

Perjantaina ilmestynyt Maailma 2021 -julkaisu ruotii esimerkiksi näitä kysymyksiä. Kyseessä on brittiläisen The Economist -aikakauslehden julkaisu, joka ilmestyy suomeksi yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa.

Voit siirtyä näköislehteen tästä linkistä.

Maailma 2021 nostaa esiin vuoden tärkeimmät aiheet eri puolilta maailmaa. Se muun muassa arvioi, että talouden toipuminen tulee olemaan epätasaista ja rikkaiden maiden työmarkkinoilla nähdään eriytymistä. Vuonna 2021 alkaa myös paljastua, kuinka suuren ”luovan tuhon” taantuma on elinkeinoelämässä todella aiheuttanut. Minkälaiset yritykset selviävät pandemiasta voittajina?

Julkaisuun on koottu vuoden 2021 ilmiöitä paitsi politiikasta ja taloudesta, myös kulttuurista, muodista, lääketieteestä, teknologiasta ja urheilusta.

Kaiken kaikkiaan julkaisu ennakoi alkavasta vuodesta ”epätavallisen epävarmaa”. Julkaisussa pohditaan myös niitä pandemian aiheuttamia muutoksia, joista voi seurata jotakin positiivista. Pandemia tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden ilmastotyöhön, kun valtiot sijoittavat ympäristöystävällisiin elvytyssuunnitelmiin. Ilmastotyötä tarvitaan, sillä vuosi 2021 on ilmastolle käännekohta, julkaisussa arvioidaan.

Kansainvälistä sisältöä täydentää HS:n tuottama osio Suomesta, josta voi esimerkiksi lukea kevään ylioppilaiden näkemyksiä viruspandemian vaikutuksista, kevään kuntavaalien asetelmista ja muodin muuttumisesta entistä sallivammaksi.

HS:n sisältöjen tuottamisesta on vastannut Helsingin Sanomien toimittaja Elli-Alina Hiilamo.

The Economistin jo 35 vuotta tekemää lehteä luetaan yli 20 kielellä 90 maassa. Pelkästään englanninkielisiä lukijoita on yli 2 miljoonaa.

Maailma-julkaisu ilmestyy nyt toista kertaa suomeksi.

”Lehti kannattaa säilyttää niin pitkään, että loppuvuodesta voi katsoa, mikä ennustuksistamme toteutui, mikä ei. Joskus nimittäin seuraava vuosi on erilainen kuin kukaan osasi arvata. Näin kävi viime vuonna: koronaa ei nähty etukäteen. Mitenköhän on tänä vuonna?” pohtii Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski.

Yli 160-sivuinen julkaisu ilmestyy paperisena aika­kaus­lehtenä sekä näköis­lehtenä Helsingin Sanomien verkko­sivuilla tammikuun 8. päivänä. Näköis­lehti on luettavissa kaikille HS:n tilaajille, joilla on digitaalinen luku­oikeus. Paperisen lehden voi ostaa lehtipisteistä 13 eurolla.

HS on julkaissut valikoituja Maailma 2021 -juttuja jo nettisivuillaan. Linkit kaikkiin jo julkaistuihin juttuihin löytyvät alta. Juttuja pääsevät lukemaan HS:n tilaajat, joilla on digilukuoikeus.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat