Nordea suunnittelee ulkoistavansa it-työtä Intiaan – työt loppuisivat lähes 370 henkilöllä Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Puolassa - Talous | HS.fi

Nordea suunnittelee ulkoistavansa it-työtä Intiaan – työt loppuisivat lähes 370 henkilöllä Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Puolassa

Nordea suunnittelee siirtävänsä it-työntekijöidensä työn kolmannelle osapuolelle. Suomessa työn loppumisuhan alla on 32 henkilöä.

8.1. 13:30 | Päivitetty 8.1. 17:19

Pankkiyhtiö Nordea suunnittelee vähentävänsä yhteensä enintään 368 it-työntekijäänsä Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Puolassa.

Suomessa työn loppumisuhan alla on 32 henkilöä, eli alle kymmenen prosenttia kokonaismäärästä. Niin sanotut vaikeutetut yhteistoimintaneuvottelut ovat alkaneet 4. tammikuuta ja kestävät kuusi viikkoa, kertoo Nordean pääluottamusmies Tarja Furuholm.

Suunnitelma on osa ulkoistushanketta. Mikäli suunnitelma toteutuu, näiden henkilöiden tekemä työ siirtyisi jatkossa kolmannen osapuolen tehtäväksi pääosin Intiaan.

”Keskustelut ovat edelleen käynnissä, eikä päätöksiä ole tehty”, Nordean viestinnästä kerrotaan HS:lle sähköpostitse.

Furuholm pitää uusien yt-neuvottelujen alkamista huolestuttavana muun muassa siksi, että vähennyksiä on tehty ja työtä siirretty muihin maihin viime aikoina pienissä erissä, mutta melko usein.

”Henkilöstön näkökulmasta se on todella kuormittavaa, kun saamme jatkuvasti kuulla, että siellä, täällä ja tuolla käynnistetään vaikeutettuja yt-neuvotteluja. Kyllähän henkilöstön luottamus työnantajaan siinä väistämättä horjuu”, sanoo Furuholm.

Vaikeutettu yt-neuvottelu tarkoitetaan neuvottelua, joka voi johtaa irtisanomisiin.

Esimerkiksi syyskuussa ammattiliitto Unio tiedotti, että Nordea aloitti tuolloin vuoden 25. yt-neuvottelut siihen mennessä. Tuohon mennessä eri neuvotteluissa oli tavoiteltu yhteensä noin 200 työpaikan vähentämistä.

Nordea on siirtänyt toimintojaan aiemminkin esimerkiksi Intiaan, Puolaan ja Viroon.

Oikaisu 8.1. kello 13.54: Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, Nordea ei ole viime aikoina tehnyt useita ulkoistuksia, vaan kyse on ollut työn siirtämisestä tehtäväksi muihin maihin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat