Teslan Elon Muskin ”käytä Signalia” -viesti sai pörssi­kurssin yli tuhannen prosentin nousuun yhtiöllä, jonka nimessä on sana Signal - Talous | HS.fi

Teslan Elon Muskin ”käytä Signalia” -viesti sai pörssi­kurssin yli tuhannen prosentin nousuun yhtiöllä, jonka nimessä on sana Signal

Pikkuruisen Signal Advance -yhtiön kurssi nousi 1 100 prosenttia, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä viestisovellus Signalin kanssa.

Sijoittajat kuuntelevat tarkkaan Teslan omistajan Elon Muskin sanoja.­

9.1. 11:08

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk nousi tällä viikolla maailman rikkaimmaksi ihmiseksi, kun sähköautoja valmistavan Teslan osakekurssi jatkoi nousuaan.

Osakekurssin nousun myötä Muskin sanojen painoarvo näyttää siirtyneen aivan uusiin mittoihin.

Vaikutukset olivat merkittävät, kun Musk naputti vain kaksi sanaa Twitter-tililleen torstaina sen jälkeen, kun Facebookin omistama pikaviestisovellus Whatsapp muutti käyttäjäehtojaan.

Nuo sanat olivat ”Use Signal” eli käytä Signalia.

Viestisovellus Whatsappin uusien ehtojen mukaan käyttäjän on joko hyväksyttävä Whatsappin käytössä kertyneiden tietojensa luovuttaminen Facebookille tai päätettävä Whatsappin käyttö.

Whatsappin sääntömuutoksen jälkeen voittoa tavoittelemattoman viestipalvelu Signalin käyttäjämäärät lähtivät nousuun.

Yhdysvaltalaisen teknologiauutissivusto The Vergen mukaan ihmisten kääntyminen Signalin puoleen johtui myös Muskin kehotuksesta.

Yhdysvaltalainen talousuutisiin erikoistunut televisiokanana CNBC uutisoi perjantaina, että Muskin kehotus on saanut sijoittajat innostumaan myös toisesta yhtiöstä vain siksi, että sen nimessä esiintyy sana Signal.

Kyseessä on Signal Advance -yhtiö, jonka osakkeen hinta nousi torstaina 527 prosenttia ja perjantaina 91 prosenttia.

Pörssissä noteeraamaton viestisovellus Signal kertoi perjantaina, ettei sillä ole mitään tekemistä Signal Advancen kanssa. Signal Advance on terveydenhuollon teknologiaan erikoistunut pikkuruinen yhtiö, jolla on tiettävästi vain yksi työntekijä.

Yhtiön osakkeella käydään varsin vähän kauppaa, mikä osittain selittää kurssinousun.

Vastaavia väärinkäsityksiä on käynyt aikaisemminkin New Yorkin pörssissä.

Huhtikuussa 2019 Zoom Video Communications piti tiedotustilaisuuden.

Pian sen jälkeen kiinalaisen Zoom Technologies -yhtiön osake hyppäsi yli 80 prosenttia, vaikka kiinalaisyrityksellä ei ollut mitään tekemistä Zoom Video -yhtiön kanssa.

Kun sijoittajat odottivat aikoinaan Twitterin listautumisantia, Tweeter Home Entertainment Groupin osakkeen hinta nousi parissa tunnissa yli tuhat prosenttia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat