Airbnb peruu Washingtonin vuokra­kohteisiin tehdyt varaukset Bidenin virkaan­astujaisten ajaksi - Talous | HS.fi

Airbnb peruu Washingtonin vuokra­kohteisiin tehdyt varaukset Bidenin virkaan­astujaisten ajaksi

FBI on varoittanut viranomaisia siitä, että virkaanastujaisia ympäröiville päiville on suunniteltu aseellisia protesteja.

Airbnb kertoo myös estävänsä uusien varausten tekemisen Washingtonin-vuokrakohteisiin virkaanastujaisia ympäröivälle viikolle. Airbnb-sivuston logo lasipyramidissa Pariisin Louvre-museossa.­

13.1. 18:34

Asunnonvuokrauspalvelu Airbnb ilmoittaa peruvansa kaikki Yhdysvaltain pääkaupunkiin Washingtoniin tehdyt varaukset viikoksi Joe Bidenin virkaanastujaisten aikaan.

”Ilmoitamme, että Airbnb peruu Washingtonin metropolialueen varaukset virkaanastujaisten viikon ajaksi. Lisäksi estämme uusien varausten tekemisen Washingtonin alueelle tuona aikana”, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Lisäksi Airbnb kertoo estäneensä alustallaan käyttäjiä, jotka osallistuivat viime viikolla Capitol-kukkulan mellakoihin tai joilta on löytynyt kytköksiä viharyhmiin.

”Olemme tietoisia raporteista, jotka koskevat aseistautuneita militantteja ja tunnettuja viharyhmiä, jotka yrittävät matkustaa virkaanastujaisiin ja häiritä niitä.”

Yhdysvaltalainen Airbnb on alusta, jolla käytännössä kuka tahansa voi ilmoittaa vuokrattavaksi tai vuokrata huoneistoja ja muita tiloja lyhytaikaisesti.

Yhdysvaltain presidentiksi valittu Biden astuu virkaansa ensi viikon keskiviikkona 20. tammikuuta. Paikalliset viranomaiset ovat vedonneet ihmisiin, jotta nämä eivät matkustaisi pääkaupunkiin vaan osallistuisivat virkaanastujaisiin virtuaalisesti.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on varoittanut viranomaisia siitä, että virkaanastujaisia ympäröiville päiville on suunniteltu aseellisia protesteja.

Varoitus koskee Yhdysvaltain pääkaupunkia ja kaikkien 50:n osavaltion pääkaupunkeja. FBI liittää väkivallan uhan viimeaikaisiin yrityksiin erottaa Trump virastaan kautensa viimeisinä päivinä.

FBI kehotti viranomaisia olemaan varuillaan 16.–20. päivä tammikuuta eli kuluvan viikon lauantaista ensi keskiviikkoon saakka. Pääkaupunki Washingtoniin odotetaan tuhansia poliiseja ja jopa 20 000 kansalliskaartin sotilasta turvaamaan Bidenin virkaanastujaisia.

Loppiaisena Washingtonin Capitol-kukkulalla puhkesi väkivaltaisuuksia ja osa mellakoitsijoista valtasi kongressitalon. Mellakoissa kuoli viisi ihmistä.

Useita on pidätetty ja asetettu syytteeseen Capitolin tapahtumien jälkeen.

Keskiviikkona edustajainhuone alkoi käsitellä presidentti Donald Trumpin virkarikossyytettä kiihottamisesta kapinaan. Ennen hyökkäystä kongressitaloon Trump piti kannattajilleen puheen, jossa hänen on tulkittu yllyttäneen kannattajiaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat