Alkosta ostettiin viime vuonna juomia 93 miljoonaa litraa: myynti kasvoi 13 prosenttia - Talous | HS.fi

Alkosta ostettiin viime vuonna juomia 93 miljoonaa litraa: myynti kasvoi 13 prosenttia

Alkon myymät tuotteet tuottivat viime vuonna yhteensä 967 miljoonaa alkoholi- ja arvonlisäveroa.

Viinien myynti kasvoi viime vuonna 15 prosenttia. Kuva on Helsingin Ruoholahden Alkosta 30. joulukuuta 2020.­

14.1. 8:26

Alkoholia myyvä Alko ilmoittaa, että sen myynti kasvoi viime vuonna 13 prosenttia 92,7 miljoonaan litraan,

Viinien myynti kasvoi 15 prosenttia, väkevien alkoholijuomien myynti kymmenen prosenttia, panimotuotteiden myynti kuusi prosenttia ja alkoholittomien juomien myynti seitsemän prosenttia.

Myynnin kasvusta huolimatta Alkon myynti oli vähäisempää kuin ennen alkoholilain uudistusta, jolloin päivittäistavarakaupassa sai aloittaa enintään 5,5 prosenttisten alkoholijuomien myynnin.

Alkon myymät tuotteet tuottivat viime vuonna yhteensä 967 miljoonaa alkoholi- ja arvonlisäveroa, mikä oli 107 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2019.

Myynnin kasvua viime vuonna selittää yhtiön mukaan koronaviruspandemian aiheuttama myyntikanavien muutos.

Matkustajaliikenne Suomesta ulkomaille on ollut lähes pysähdyksissä, ravintolat olivat osan vuotta suljettuna ja niiden liiketoiminnassa on ollut rajoituksia.

Anniskelumyynnin osuus alkoholin kulutuksesta on noin kymmenen prosenttia ja matkustajatuonnin osuus noin 15 prosenttia.

”Takanamme on eriskummallinen koronavuosi, joka painuu varmasti pysyvästi meidän kaikkien mieliin. Alkon myyntilitrojen kasvusta huolimatta alkoholin kokonaiskulutus tullee laskemaan, mikä on hyvä uutinen. Tavoitteemme ovat edelleen samat: maailmanluokan asiakaspalvelu ja vastuullinen toiminta”, sanoo toimitusjohtaja Leena Laitinen tiedotteessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat