Palvelualojen liikevaihto väheni marraskuussa, ahdinko jatkunut erityisen vaikeana hotelleissa ja ravintoloissa - Talous | HS.fi

Palvelualojen liikevaihto väheni marraskuussa, ahdinko jatkunut erityisen vaikeana hotelleissa ja ravintoloissa

Majoitus- ja ravitsemistoiminnassa liikevaihto on supistunut tammi–marraskuussa 30 prosenttia.

Erityisen suuri ahdinko oli majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, jossa liikevaihto romahti 36,7 prosenttia samalla ajanjaksolla.­

14.1. 11:59

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto väheni marraskuussa 8,8 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta, kertoo Tilastokeskus.

Erityisen suuri ahdinko oli majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, jossa liikevaihto romahti 36,7 prosenttia samalla ajanjaksolla.

Pidemmällä tarkasteluajanjaksolla tammi–marraskuussa palvelualojen liikevaihto on vähentynyt yhdeksän prosenttia, mutta majoitus- ja ravitsemistoiminnassa 30 prosenttia.

Liikevaihdoltaan palvelualojen suurimman toimialan eli kuljetuksen ja varastoinnin liikevaihto väheni tammi–marraskuussa 20 prosenttia.

Palvelualojen liikevaihdon supistuminen johtuu koronaviruspandemiasta. Monien palvelujen toimintaa on rajoitettu ja ihmiset ovat välttäneet niiden käyttöä torjuakseen koronavirustartuntoja.

Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja, joissa työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 0,8 prosenttia edellisen vuoden samasta ajankohdasta. Tammi–marraskuussa kaupan liikevaihto on supistunut 1,2 prosenttia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat