EK ja sen sisarjärjestöt: EU:n elpymisrahoituksen käytölle pitäisi olla mitattavat tavoitteet - Talous | HS.fi

EK ja sen sisarjärjestöt: EU:n elpymisrahoituksen käytölle pitäisi olla mitattavat tavoitteet

EK ja seitsemän muun maan sisarjärjestöt ehdottavat komissiolle, että jäsenmailta tulisi edellyttää, että ne määrittävät mitattavissa olevat tavoitteet elpymisrahan käytölle.

EU:n elpymisrahoituksen kohtalonkysymyksenä on se, kuinka varmistetaan rahoituksen ohjautuminen alkuperäisen tavoitteen mukaisesti talouden uudistamiseen, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.­

14.1. 13:49

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ja seitsemän muun maan sisarjärjestöt esittävät komissiolle seurantajärjestelmää, jolla jäsenmaat velvoitettaisiin julkisesti raportoimaan EU:n elpymisrahoituksen käytöstä.

Järjestöt ehdottavat komissiolle, että jäsenmailta tulisi edellyttää, että ne määrittävät mitattavissa olevat tavoitteet elpymisrahan käytölle.

Lisäksi komission olisi pidettävä julkista tulostaulua, jonka avulla tavoitteiden toteutumista voitaisiin seurata jäsenmaakohtaisesti ja ajantasaisesti.

Järjestöjen mukaan on myös tärkeää varmistaa, että EU:n elpymisrahoitus ei vääristä kilpailua yritysten kesken tai suhteessa julkisiin toimijoihin.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo tiedotteessa, että vanhan jälleenrakentaminen ei riitä. Hänen mukaansa on pystyttävä nostamaan Euroopan kilpailukyky aivan uuteen iskuun.

”Siksi EU:n elpymisrahoituksen kohtalonkysymyksenä on se, kuinka varmistetaan rahoituksen ohjautuminen alkuperäisen tavoitteen mukaisesti talouden uudistamiseen, työpaikkojen luomiseen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen eritoten ilmastoinvestointien ja digitalisaation alueella”, hän sanoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat