Epätoivottavat ihmiset voi nyt pyyhkiä hetkessä valokuvista: Samsungin julkistamat älypuhelimet panostavat kuvaukseen - Talous | HS.fi

Epätoivottavat ihmiset voi nyt pyyhkiä hetkessä valokuvista: Samsungin julkistamat älypuhelimet panostavat kuvaukseen

Tänä vuonna Samsung esitteli tilaisuudessaan muun muassa puhelimiensa paranneltuja kameroita.

14.1. 20:07 | Päivitetty 14.1. 20:51

Eteläkorealainen teknologiayhtiö Samsung julkisti torstaina joukon uusia S21-älypuhelimia.

Verkossa lähetetyssä tiedotustilaisuudessa maailman suurin matkapuhelinyhtiö kertoi keskittyneensä lippulaivapuhelimensa Galaxy S21 Ultran 5g:n kehityksessä erityisesti parantamaan laitteen suorittimen tehokkuutta ja kameraominaisuuksia. Puhelimessa on 6,8 tuuman näyttö ja sen lähtöhinta on Suomessa 1 300 euroa.

Lisäksi yhtiö julkisti edullisemmat ja pienemmät S21 sekä S21+ -puhelimet. S21-sarjan perusmallin lähtöhinta on Suomessa 880 euroa. Sarjan puhelimet tulevat myyntiin tammikuun lopulla.

Samsung julkisti Galaxy S21 -sarjan puhelimet torstaina virtuaalisessa tiedotustilaisuudessa. Kuvakaappaus videolta.­

Samsung julkisti uudet kärkikastin älypuhelimensa poikkeuksellisen aikaisin tänä vuonna, todennäköisesti tarkoituksenaan parantaa asemiaan yhdysvaltalaista Applea vastaan. Apple julkisti uudet iPhone-puhelimensa vain kaksi kuukautta sitten.

Samsung on kappalemäärällä mitattuna maailman suurin matkapuhelinvalmistaja. Samsung myi viime vuoden kolmannella neljänneksellä noin 80 miljoonaa puhelinta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tänä vuonna Samsung esitteli tilaisuudessaan muun muassa puhelimiensa paranneltuja kameroita. S21 Ultra -puhelimessa on kaikkiaan viisi kameralinssiä: yksi puhelimen edessä selfie-kuvia varten ja takana neljä perinteistä valokuvaamista ja videoita varten.

Kamerat pystyvät nyt ottamaan entistä paremmin niin lähi- kuin laajakuvia jopa 108 megapikselin tarkkuudella. Videoita voi kuvata jopa 8k-ultraterävä­piirtotarkkuudella (7 680 x 4 320 kuvapistettä), joka on neljä kertaa useimmissa uusimmissa televisioissa käytettävää 4k-tarkkuutta suurempaa.

Galaxy S21 Ultra 5g -puhelin on varustettu usealla edistyneellä kameralla. Kuvakaappaus mainosvideolta.­

Kamerateknologian kehittämisen lisäksi Samsung on päivittänyt puhelimiensa ohjelmistoa ja uudet S21-sarjalaiset saavat uudistukset heti käyttöönsä. Yhtiö käyttää puhelimissaan räätälöityä Googlen Android -järjestelmää.

Päivitetyn kuvausohjelman myötä Samsung hyödyntää myös koneoppimista. Kuvia voi jälkikäteen muokata esimerkiksi poistamalla niistä pääkohteen taustalla näkyviä epämieluisia ihmisiä. Ohjelman algoritmi osaa täyttää pois leikatun henkilön tilan kuvaan sopivalla taustalla.

Samsungin mainosvideolla esiteltiin toimintoa:

Kuvanmuokkausominaisuudet eivät ole uutta puhelimilla. Myös monet kolmansien osapuolien kehittämät ohjelmat ovat mahdollistaneet ihmisten tai tavaroiden poistamisen kuvista.

Keinoälyä hyödynnetään myös monissa ammattilaisten käyttämissä kuvanmuokkausohjelmissa. Photoshop, yksi maailman suosituimmista kuvankäsittelyohjelmista toi lokakuussa uudessa versiossaan käytettäväksi toiminnon, joka helpottaa esimerkiksi ihmisten vanhentamista kuvissa.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman tutkimusyhtiö Techsponentialin analyytikon Avi Greengartin mukaan puhelimien päivitys on huomattavan suuri askel.

”Kuka tahansa kahden–kolmen vuoden takaista puhelinta käyttävä huomaa kameran, näytön ja akunkeston parannuksien olevan tarpeeksi merkittäviä [puhelimen] päivitystä silmällä pitäen.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat