Teollisuuden liikevaihdon väheneminen jatkui Suomessa marraskuussa - Talous | HS.fi

Teollisuuden liikevaihdon väheneminen jatkui Suomessa marraskuussa

Tammi–marraskuussa teollisuuden liikevaihto väheni 6,4 prosenttia.

15.1. 8:27 | Päivitetty 15.1. 10:00

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni marraskuussa 1,6 prosenttia vuoden takaisesta, ilmenee Tilastokeskuksen perjantaina julkaisemasta tilastosta.

Liikevaihto väheni päätoimialoista voimakkaimmin kemianteollisuudessa, jossa se oli 17,1 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto kasvoi 1,7 prosenttia lokakuuhun verrattuna.

Tammi–marraskuussa teollisuuden liikevaihto väheni 6,4 prosenttia.

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni viime vuonna edellisen vuoden samasta ajankohdasta liki kymmenen prosenttia huhtikuussa, toukokuussa, heinäkuussa ja syyskuussa pääasiassa koronaviruspandemian takia.

Marraskuussa liikevaihto kasvoi voimakkaimmin sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, jossa se lisääntyi 17,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Kaivostoiminnan ja louhinnan liikevaihto kasvoi 7,9 prosenttia ja metalliteollisuuden liikevaihto 5,5 prosenttia vuodentakaisesta. Tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuuden liikevaihto oli 2,8 prosenttia vuodentakaista suurempi.

Oikaisu 15.1. kello 10.00: Artikkelissa väitettiin aikaisemmin virheellisesti, että sähkö- ja elektroniikkateollisuuden liikevaihto lisääntyi marraskuussa 7,5 prosenttia vuodentakaisesta. Liikevaihdon oikea kasvu oli 17,5 prosenttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat