Whatsapp lykkää käyttöehtojensa muuttamista kriittisen palautteen takia - Talous | HS.fi

Whatsapp lykkää käyttöehtojensa muuttamista kriittisen palautteen takia

Yhtiö vakuuttaa, ettei päivitys vaikuta yksityiskeskusteluihin tai lisää sovelluksen mahdollisuuksia jakaa tietoja Facebookille.

Whatsapp päätyi lykkäämään käyttöehtojensa hyväksymisen takarajaa maaliskuulle.­

15.1. 22:02 | Päivitetty 16.1. 11:20

Facebookin omistama pikaviestisovellus Whatsapp lykkää käyttöehtojensa muuttamista saatuaan runsaasti kriittistä palautetta käyttäjiltään, kertoo uutistoimisto Reuters.

Sovelluksen uusien käyttöehtojen hyväksymisen takaraja siirtyy toukokuulle.

Whatsapp ilmoitti aiemmin, että uusien ehtojen mukaan muualla kuin Euroopassa käyttäjien on joko hyväksyttävä sovelluksen käytössä kertyneiden tietojensa luovuttaminen Facebookille tai päätettävä Whatsappin käyttö.

Whatsappin alkuperäisen ilmoituksen mukaan ehtojen hyväksymättä jättämisestä olisi seurannut, ettei sovellusta olisi voinut enää käyttää 8. helmikuuta jälkeen.

Euroopan alueella päivitys ei johda siihen, että käyttäjä antaisi sovellukselle luvan jakaa tietoja Facebookille mainostarkoituksiin.

Perjantaina Whatsapp kuitenkin kertoi siirtävänsä takarajaa, eikä kenenkään oikeus käyttää sovellusta katoa 8. helmikuuta. Alustava uusi käyttöehtojen hyväksymispäivä on 15. toukokuuta.

Yhtiö vakuuttaa, ettei päivitys vaikuta yksityiskeskusteluihin tai lisää sovelluksen mahdollisuuksia jakaa tietoja Facebookille. Whatsapp kertoo pyrkivänsä avaamaan yksityisyyskäytäntöjään jatkossa enemmän.

Sovelluksella on yli kaksi miljardia käyttäjää. Käyttäjien palaute on takaisku yhtiölle, joka pyrkii lisäämään ilmaissovelluksesta saatavaa voittoa.

Yhtiön päätös muuttaa käyttöehtojaan näkyi viime viikolla heti kilpailijoiden käyttäjämäärissä.

Esimerkiksi pikaviestisovellus Signal kertoi saaneensa runsaasti lisää käyttäjiä – jopa niin paljon, että uusien käyttäjien vahvistaminen hidastui runsas viikko sitten.

Lue lisää: Whatsapp muutti käyttöehtojaan, ja tietoturvastaan kehutun Signalin käyttäjämäärät lähtivät nousuun – taustalla saattaa olla myös maailman rikkaimman ihmisen twiitti

Signal on vuonna 2014 julkaistu viestintäsovellus, jota voi käyttää Android- ja iOS-käyttöjärjestelmillä sekä tietokoneella. Signal julkaisee lähdekoodinsa, jolloin tietoturvatutkijat voivat arvioida sen turvallisuutta itse paremmin.

Oikaisu 16.1. kello 11.10: Whatsapp siirsi käyttäjäehtojen hyväksymisen takarajaa toukokuulle, ei maaliskuulle kuten jutussa aiemmin väitettiin.