Työttömyys­kassat: Ansio­päivä­rahan saajia oli viime vuonna eniten 20 vuoteen - Talous | HS.fi

Työttömyys­kassat: Ansio­päivä­rahan saajia oli viime vuonna eniten 20 vuoteen

Työttömyyskassat maksoivat vuonna 2020 ansiopäivärahaa 456 000 henkilölle työttömyyden tai lomautuksen ajalta, kertoo alan yhteisjärjestö TYJ.

Työttömyyskassojen yhteisjärjestö TYJ kertoo, että viime vuonna ansiopäivärahaa maksettiin 456000 henkilölle.­

27.1. 9:10

Ansiopäivärahan saajien määrä oli viime vuonna korkeampi kuin kertaakaan 20 vuoteen, kertoo Työttömyyskassojen yhteisjärjestö TYJ.

Sen tilastojen mukaan ansiopäivärahan saajia oli 86 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja heidän määränsä ylitti finanssikriisin aikaisen huipun neljänneksellä.

Työttömyyskassoihin tuli vuoden aikana 130 prosenttia enemmän työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevia hakemuksia kuin edellisvuonna. Korkeimmillaan yhden kuukauden hakemusmäärä kasvoi edellisvuodesta kahdeksankertaiseksi.

”Viime vuosi oli työttömyyskassoille poikkeuksellinen. Kassoilla on kokemusta hakemusmäärien äkillisestä kasvusta, mutta viime kevään kaltainen piikki on ennennäkemätön”, sanoo toiminnanjohtaja Aki Villman TYJ:stä.

Työttömyyskassoihin tulleet hakemukset käsiteltiin keskimäärin kahdessa viikossa, mutta heinä–syyskuussa käsittelyaika venyi keskimäärin 18 päivään.

Ansiopäivärahan kulut olivat viime vuonna 2,7 miljardia euroa, mikä on 58 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019. Hakemusten määrä kasvoi eniten Kuljetusalan työttömyyskassan sekä Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäsenten keskuudessa.

Erkon jäsenliittoihin kuuluvat esimerkiksi yhteiskunta-alan, työterveyshoitajien ja upseerien ammattiliitot. Myös Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys SLSY on Erkon jäsenliitto.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat