Applen liikevaihto kasvoi taas uuteen ennätykseen - Talous | HS.fi

Applen liikevaihto kasvoi taas uuteen ennätykseen

Applen toimitusjohtajan mukaan kaksi kolmesta eniten myydystä älypuhelimesta Kiinassa on Applen valmistamia.

Viime vuonna Applella oli Kiinassa suuria vaikeuksia, mutta loppuvuodesta yhtiön puhelimien myynti kasvoi voimakkaasti.­

28.1. 0:07 | Päivitetty 28.1. 0:18

Matkapuhelimia ja tietokoneita valmistavan Applen liikevaihto kasvoi uuteen ennätykseen loka–joulukuussa, koska sen puhelimien myynti kasvoi voimakkaasti etenkin Kiinassa.

Aiemmin viime vuonna yhtiöllä oli Kiinassa suuria vaikeuksia, koska sen myymälät olivat suljettuina koronaviruspandemian takia ja yhtiöllä oli pulaa komponenteista.

Applen liikevaihto oli viime vuoden lopussa 111,4 miljardia dollaria eli 93,4 miljardia euroa, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samalla ajanjaksolla. Kiinassa liikevaihto kasvoi 57 prosenttia 21,3 miljardiin dollariin eli 17,9 miljardiin euroon.

Applen liikevoitto oli 33,5 miljardia dollaria eli 28,1 miljardia euroa. Liikevoitto kasvoi vertailuajanjaksolla 31 prosenttia.

Yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook kertoi uutistoimisto Reutersille, että 1,65 miljardia yhtiön valmistamaa laitetta on nykyisin aktiivisessa käytössä. Vuosi sitten aktiivisessa käytössä olleiden laitteiden määrä oli 1,5 miljardia.

”Kaksi kolmesta eniten myydyistä älypuhelimista Kiinassa olivat meidän”, toimitusjohtaja Cook kertoi Reutersille. Lisäksi hän painotti, että myös muiden Applen tuotteiden ja palveluiden myynti Kiinassa sujui hyvin.

Puhelimet ovat yhä edelleen Applen tärkeimpiä tuotteita, sillä niiden osuus yhtiön liikevaihdosta oli 59 prosenttia. Puhelimien liikevaihto oli loka–joulukuussa 65,6 miljardia dollaria eli 55 miljardia euroa.

Poikkeuksellista osavuosikatsauksessa oli se, että Applen antanut lainkaan arviotaan liiketoiminnan kehittymisestä kuluvalla vuosineljänneksellä. Syynä on koronaviruspandemia aiheuttama epävarmuus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat