Sijoittajien Reddit-palsta haistoi markkinoiden heikon kohdan ja iski siihen voimalla – näin ”short squeeze” toimii - Talous | HS.fi

Sijoittajien Reddit-palsta haistoi markkinoiden heikon kohdan ja iski siihen voimalla – näin ”short squeeze” toimii

Wallstreetbets-yhteisö on käyttänyt hyväkseen joukkojen voimaa ja saanut aikaan odottamattomia liikkeitä eri puolilla osakemarkkinoita. Esimerkiksi pelikauppa Gamestopin osakekurssi on noussut viikossa lähes 800 prosenttia.

Wallstreetbets-yhteisö on käyttänyt hyväkseen joukkojen voimaa ja saanut aikaan odottamattomia liikkeitä eri puolilla osakemarkkinoita. Esimerkiksi Nokian kurssi ampaisi tiistai-iltana Wall Streetilla parhaimmillaan yli 80 prosentin nousuun ja sulkeutui noin 40 prosenttia maanantain päätöskurssia ylemmäs.­

28.1. 16:03 | Päivitetty 28.1. 17:53

Reddit-keskustelupalsta ja erityisesti sen Wallstreetbets-ryhmä ovat nousseet tällä viikolla finanssimaailman puhutuimmaksi aiheeksi.

Wallstreetbets-yhteisö on käyttänyt hyväkseen joukkojen voimaa ja saanut aikaan odottamattomia liikkeitä eri puolilla osakemarkkinoita. Esimerkiksi pelikauppa Gamestopin osakekurssi on noussut viikossa lähes 800 prosenttia. Viime syksyn lukemista nousua on kertynyt jo useita tuhansia prosentteja.

Artikkeliin liittyviä aiheita