Vuorineuvos Jorma Eloranta kasvoi nuorena vastuuseen, ja hän tarttuu vaativiin töihin edelleen - Talous | HS.fi

Vuorineuvos Jorma Eloranta kasvoi nuorena vastuuseen, ja hän tarttuu vaativiin töihin edelleen

Hyvän johtajan pitää pysyä omana itsenään eikä teeskentellä olevansa jotakin muuta, Jorma Eloranta sanoo.

Jorma Eloranta kuvattiin Liuku-taideteoksen (2019) äärellä Helsingin Messukeskuksen edessä. Hän johtaa teoksen rahoittaneen Suomen Messusäätiön hallitusta.­

29.1. 2:00

Ovatko jotkut luotuja johtamaan? Sellainen kysymys nousee mieleen vuorineuvos Jorma Elorannan elämänvaiheista. Hän on ollut nuoresta pitäen keulilla: teinikunnassa, ylioppilasjärjestöissä, firmojen johtotuoleilla ja hallituksissa, lukuisissa yhteisöissä.

Koostuuko johtajuus ihmisen ominaisuuksista vai ympäristöstä, hänen hankkimistaan valmiuksista?

”Varmaan sekä että – sehän saattaa luontevasti painottua kummalle puolelle tahansa”, Eloranta vastaa mietittyään tovin.

”Ihmisiä ja organisaatioita voi menestyksellä johtaa monella eri tavalla, on synnynnäisiä kykyjä ja myöhempää harjaantumista. Joka tapauksessa hyvän johtajan pitää pysyä omana itsenään, teeskentelemättä olevansa jotakin muuta.”

”Laadukas johtaminen tuo tuloksia, vastakohtanaan management by perkele, joka ei missään tapauksessa kuulu nykypäivään”, hän tarkentaa.

Eloranta varttui työläisperheessä Helsingin Roihuvuoressa. Rauhallinen lapsuusaika päättyi kahdentoista vuoden iässä, kun molemmat vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa.

Hänen ja pikkuveljen elämä jatkui sukulaisten tukemana. ”Mutta kuusitoistavuotiaasta asti vastasin perheemme talous­asioista.”

Vastuuseen oppi varhain, kun oli pakko.

Insinööriluvut Otaniemessä luistivat. Elorannalle kerääntyi monennäköisiä tehtäviä, joista vähäisimpiä eivät olleet teekkarien ylioppilaskunnan ja Suomen ylioppilaskuntien liiton pääsihteerin vakanssit. Talouspuoli korostui niissäkin.

Tuotantotalouden diplomityössään Eloranta paneutui strategiseen johtamiseen. Se on teema, josta hän on ehtinyt kartuttaa kokemusta ja näkemystä peräti puolen vuosisadan ajan.

Joten voinee jo kysyä: Mitä strateginen johtaminen tai johtamisen strategia on, Jorma Eloranta?

”Suuryrityksessä strategisia haasteita riittää: missä bisneksessä toimimme, mitkä teknologiat hallitsevat, mitkä ovat toimintamme arvot sekä muut keskeiset periaatteemme ja tavoitteemme? Pelkkää numeroiden pyörittelyä se ei ole”, hän vastaa.

”Mutta suuri kysymys on, miten erottautua kilpailijoista asiakkaiden arvostamalla tavalla. Asiakashan, kuluttaja, kaiken ratkaisee.”

Vuosikymmenien aikana toimintakentät ja -ehdot ovat tyystin muuttuneet kansainvälistymisen, ympäristövastuun korostumisen, digitalisaation ja teko­älyn myötä, hän korostaa.

Johtamisoppeja Eloranta on soveltanut monissa suurissa yrityksissä – ja vaikeilla hetkillä. Kun hänet 2001 pestattiin toimitusjohtajaksi luotsaamaan telakkayhtiö Kvaerner Masa-Yardsia, tilanne oli tukalaakin tukalampi.

”Aloittaessani ajattelin, että jos tämän klaaraamme, se on hyvä suoritus. Kului kolme tiukkaa vuotta, mutta se riitti ja Masa nousi reippaasti voitolliseksi.”

Eloranta ei vielä ole antautunut eläkeläiseksi. Läpi 2010-luvun hän on jatkanut hallitus­ammattilaisena ja johtaa edelleen Stora Enson hallitusta. Hallitustyökö on sitä strategista johtamista puhtaimmillaan?

”Kyllä, sitä se on. Kussakin talossa hallitus tutkailee ja ratkaisee, mikä on tärkeintä ja mikä luo kannattavaa kasvua, mitkä ovat avainresurssimme ja liiketoimintamallimme”, hän luettelee.

”Hallitus myös arvioi, onko toimitusjohtaja pätevä, ja jos on, häntä pitää tukea – epäselvyyttä ei siinä saa olla.”

Mallitapauksena siitä, miten valittuun linjaan luotetaan, Eloranta ottaa esiin Neste oyj:n 2010-luvulla.

”Vuodesta 2011 meni kymmenisen vuotta, jossa ajassa Nesteen arvo kohosi 1,7 miljardista nykyiseen 48 miljardiin euroon. Strategia piti, ja siitä hyötyvät myös suomalaiset veronmaksajat”, Jorma Eloranta sanoo lakonisesti. Eikä peittele tyytyväisyyden ripausta äänessään.

Jorma Eloranta

Syntyi 1951 Helsingissä.

Ylioppilas 1969, Helsingin lyseo (Ressu). Tuotantotalouden diplomi-insinööri 1975, Teknillinen korkeakoulu.

Toimitusjohtaja eri yrityksissä yhteensä 28 vuotta; mm. Finvest oyj:ssä, Patria Industries oyj:ssä, Kvaerner Masa-Yards oy:ssä, ja viimeksi Metso oyj:ssä 2004–2011.

Hallituksen puheenjohtaja useissa yrityksissä vuodesta 1978 alkaen. 2010-luvulla aiemmin mm. Neste oyj:ssä, Uponor oyj:ssä, Suominen oyj:ssä ja tällä hetkellä Stora Enso oyj:ssä.

Hallitus johdon tukena -oppikirja (2018). Investointeja Suomeen -selvitysraportti (TEM 2012).

Vuorineuvos 2007. Tekniikan kunniatohtori 2014. Suomen Leijonan 1. luokan komentajamerkki 2015.

Puheenjohtajuuksia ja kunniapuheenjohtajuuksia ja -jäsenyyksiä monissa järjestöissä ja säätiöissä.

Naimisissa, kaksi lasta, viisi lastenlasta.

Täyttää 70 vuotta maanantaina 1. helmikuuta. Juhlii perhepiirissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita