Robinhood-sovellus rajoittaa kaupan­käyntiä rajusti kallistuneilla osakkeilla, yhdysvaltalaiset poliitikot pitävät päätöstä epäreiluna - Talous | HS.fi

Robinhood-sovellus rajoittaa kaupan­käyntiä rajusti kallistuneilla osakkeilla, yhdysvaltalaiset poliitikot pitävät päätöstä epäreiluna

Robinhoodin lausunnon mukaan markkinoita seurataan jatkuvasti ja muutoksia tehdään, jos sellaisille ilmenee tarvetta. Robinhoodin mukaan se rajoittaa esimerkiksi Nokian ja Gamestopin osakkeilla käytävää kauppaa.

Nokian osakkeen arvo on heitellyt New Yorkin pörssissä tällä viikolla rajusti.­

28.1. 16:57 | Päivitetty 28.1. 21:19

Piensijoittajien suosima Robinhood-sovellus rajoittaa viime päivinä rajusti nousseilla osakkeilla käytävää kaupankäyntiä. Rajoitukset koskevat esimerkiksi Nokian ja Gamestopin osakkeita. Asiasta kertoo CNBC.

Robinhoodin lausunnon mukaan markkinoita seurataan jatkuvasti ja muutoksia tehdään, jos sellaisille ilmenee tarvetta. Robinhood kertoo rajoittavansa esimerkiksi Nokian ja Gamestopin osakkeilla käytävää kauppaa.

Robinhood on suosittu kaupankäyntialusta. Se on käytännössä tuonut ihmisten saataville helpon ja usein maksuttoman osakekaupankäynnin muodon.

Robinhoodin tiedotteen mukaan rajoituksia asetetaan myös sille, millä ehdoilla kauppaa voidaan käydä. Jatkossa kaupankäyntialusta määrittää muun muassa sitä, kuinka paljon rahaa osakkeita ostavalla on oltava osaketilillään oston jälkeen.

Toimien taustalla ovat markkinoiden viime päivien täysin poikkeukselliset tapahtumat.

Esimerkiksi pelikauppayhtiö Gamestopin, Nokian ja monen muun yhtiön osakekurssit ovat olleet viime vpäivinä etenkin New Yorkin pörssissä todella rajussa nousussa.

Sovelluksen toimenpiteet tuntuivat yhdysvaltalaispoliitikoista epäreiluilta.

Demokraattien kongressiedustaja Alexandria Ocasio-Cortez kutsui Robinhoodin rajoituksia Twitterissä ”mahdottomiksi hyväksyä”.

”Me tarvitsemme lisää tietoa Robinhood-sovelluksen päätöksestä rajoittaa yksityisten sijoittajien mahdollisuutta käydä kauppaa osakkeilla, kun hedgerahastot voivat samaan aikaan käydä kauppaa niin kuin ne haluavat”, Ocasio-Cortz kirjoitti.

Toisessa twiitissä Ocasio-Cortez korosti, että kyseessä on vakava asia.

Republikaanista puoluetta edustava Texasin senaattori Ted Cruz twiittasi olevansa ”täysin samaa mieltä” Ocasio-Cortezin kanssa.

Asianajotoimisto Chapman Albin kertoi tutkivansa asiaa niiden Robinhood-sovelluksen käyttäjien puolesta, joihin toimenpiteet ovat vaikuttaneet ja jotka ovat menettäneet rahojaan sijoitettuaan Gamestoppiin sovelluksen kautta.