Telia sulkee 3G-verkkonsa vuoden 2023 loppuun mennessä - Talous | HS.fi

Telia sulkee 3G-verkkonsa vuoden 2023 loppuun mennessä

Telian mukaan 3G-verkon sulkemisen jälkeen 3G-puhelimet ja -liittymät toimivat edelleen gsm-verkossa. Datayhteydet sen sijaan edellyttävät käytännössä 4G-palveluihin siirtymistä.

Yhtiön mukaan verkon sulkemisen jälkeen 3G-puhelimet ja -liittymät toimivat edelleen gsm-verkossa. Datayhteydet sen sijaan edellyttävät käytännössä 4G-palveluihin siirtymistä.­

1.2. 9:24

Telia aikoo sulkea 3G-verkkonsa vuoden 2023 loppuun mennessä. Verkkojen sulkemisen tarkoituksena on vapauttaa taajuuksia ja investointeja muun muassa uudelle 5G-teknolologialle, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön mukaan päätöksen taustalla on halu uudistaa teknologiaa ja tarjota asiakkaille parempi asiakaskokemus. Uudemman teknologian 4G- ja 5G-verkkojen pitäisi lähtökohtaisesti tarjota 3G-verkkoa nopeamman verkon sekä enemmän kapasiteettia.

Yhtiön mukaan verkon sulkemisen jälkeen 3G-puhelimet ja -liittymät toimivat edelleen gsm-verkossa. Datayhteydet sen sijaan edellyttävät käytännössä 4G-palveluihin siirtymistä.

Telia kertoo tiedotteessa auttavansa asiakkaitaan päivittämään palvelunsa parin vuoden siirtymäaikana heille parhaiten sopivalla tavalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita