”Robottikoira” sai käden – Video näyttää, kuinka Boston Dynamicsin robotti avaa ovia, kääntää kytkimiä ja istuttaa kasvin - Talous | HS.fi

”Robottikoira” sai käden – Video näyttää, kuinka Boston Dynamicsin robotti avaa ovia, kääntää kytkimiä ja istuttaa kasvin

Spotin päivitetty versio pystyy esimerkiksi hakeutumaan itsenäisesti lataustelakkaan.

3.2. 10:05

Yhdysvaltalainen robottialan yhtiö Boston Dynamics esitteli tiistaina uuden version Spot-robotistaan.

Neljällä jalalla kulkeva ”robottikoira” Spot saapui myyntiin Yhdysvalloissa viime kesäkuussa noin 62 000 euron hintaan. Yhtiön mukaan robotteja on myyty yli 400.

Kauko-ohjaimella toimiva Spot ei kykene täysin omatoimiseen liikkumiseen, mutta se käyttää koneoppimista esimerkiksi pysyäkseen pystyssä vaikeakulkuisessa maastossa. Spot voidaan myös ohjelmoida suorittamaan yksinkertaisia tehtäviä, kuten tavaroiden siirtämistä paikasta toiseen.

Boston Dynamics lupaa, että Spot kykenee nyt esimerkiksi kääntämään vipuja.­

Spotin päivitetty versio pystyy esimerkiksi hakeutumaan itsenäisesti lataustelakkaan.

Lisäksi Spotiin voi nyt ostaa pitkän käden, jonka avulla robotti voi esimerkiksi nostaa tavaroita, avata ovia, kääntää vipuja tai vaikkapa istuttaa kasveja. Tämän uutisen ohessa oleva video näyttää Spotin toiminnassa.

Kädellinen Spot on esiintynyt Boston Dynamicsin mainoksissa jo aiemmin, muun muassa viime vuonna julkaistulla Youtube-videolla, jossa näkyy myös muita yhtiön kehittämiä robotteja.

Spot on roboteista ainoa virallisesti myynnissä oleva malli.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat