Lääkeyhtiö Orionin tulos oli odotuksia huonompi - Talous | HS.fi

Lääkeyhtiö Orionin tulos oli odotuksia huonompi

Orion arvioi liikevaihdon ja liikevoiton supistuvan tänä vuonna verrattuna viime vuoteen.

Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen.­

9.2. 17:34

Lääkeyhtiö Orionin liikevaihto ja tulos supistuivat analyytikoiden odotuksia enemmän.

Orion teki 255,4 miljoonaa euroa liikevaihtoa loka–joulukuussa, kun liikevaihto väheni seitsemän prosenttia edellisvuoden vertailukaudesta. Liikevoitto supistui 37,8 prosenttia 34,2 miljoonaan euroon.

Vara Researchin keräämä analyytikkoennuste odotti liikevaihdon olevan 264,9 miljoonaa euroa ja liikevoiton 50,2 miljoonaa euroa.

Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen sanoo tulostiedotteessa, että joidenkin yhtiön tuotteiden myynti jäi ennakoidusta tasosta esimerkiksi koronarajoitusten vuoksi.

”Joidenkin pandemiaan liittyvien tuotteiden, kuten tehohoidossa käytettyjen deksmedetomidiini-valmisteiden, koko vuoden myynti oli selvästi korkeammalla tasolla kuin vuoden 2020 alussa arvioimme. Maalis–huhtikuussa koettu yleinen lääkkeiden voimakas kysyntäpiikki lisäsi myyntiä jonkin verran vuositasolla, vaikka kysyntä ennakoidusti tasoittuikin loppuvuoden aikana.”

Lappalaisen mukaan yhtiö arvioi kysyntäpiikin johtuneen pääasiassa varautumisesta ja varastojen kasvattamisesta eikä varsinaisesti lääkkeiden perustarpeen kasvamisesta.

Orion arvioi, että yhtiön vuoden 2021 liikevaihto supistuu hieman vuodesta 2020, jolloin se kokonaisuudessaan oli 1,1 miljardia euroa. Orion arvioi myös liikevoittonsa vähenevän tai vähenevän selvästi viime vuodesta, jolloin se oli koko vuodelta 280 miljoonaa euroa.

Orionin strategisena tavoitteena on edelleen saavuttaa 1,5 miljardin euron liikevaihto vuoden 2025 loppuun mennessä.