Fazer harkitsee listautumista pörssiin – tavoitteena kasvaa suureksi eurooppalaiseksi kasvipohjaisten elintarvikkeiden tuottajaksi - Talous | HS.fi

Fazer harkitsee listautumista pörssiin – tavoitteena kasvaa suureksi eurooppalaiseksi kasvipohjaisten elintarvikkeiden tuottajaksi

”Osakaspohjan laajentaminen listautumalla pörssiin voi mahdollisesti tulla ajankohtaiseksi jossain vaiheessa”, sanoo konsernijohtaja Vitzthum.

Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum.­

11.2. 13:42

Perinteikäs sukuyhtiö Fazer kertoo harkitsevansa pörssilistautumista.

”Meillä on kunnianhimoiset tulevaisuuden tavoitteet, ja osakaspohjan laajentaminen listautumalla pörssiin voi mahdollisesti tulla ajankohtaiseksi jossain vaiheessa”, sanoo yhtiön konsernijohtaja Christoph Vitzthum yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö myi viime vuonna Food Services -liiketoimintansa ja keskittyy nyt kuluttajatuotteisiin, etenkin kasvipohjaisiin. Yhtiön tavoitteena on kasvaa yhdeksi Pohjois-Euroopan johtavista kasvipohjaisten elintarvikkeiden tuottajista. Vitzthumin mukaan tämä edellyttää investointeja tuotekehitykseen ja mahdollisesti yritysostoja.

”Keskiössä ovat jatkossakin maidottomat tuotteet, kasvipohjaiset ateriat ja aamiaiskategoriat. Järjestelmällinen tutkimus- ja kehitystyö johtaa laajaan innovaatioportfolioon, jonka perustalle voidaan rakentaa. Valikoidut yritysostot ovat tärkeässä roolissa kasvusuunnitelman toteuttamisessa.”

Fazer keskittyy muun muassa kauratuotteiden kehittämiseen. Yhtiö aikoo tänä vuonna kaksinkertaistaa kauramyllyjensä kapasiteetin Lahdessa ja Ruotsin Lidköpingissä.

Yhtiö julkisti torstaina myös tuloksensa viime vuodelta. Myynti ja tulos pysyivät vakaina.

Jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto pysyi jotakuinkin ennallaan 1,1 miljardissa eurossa, ja liikevoitto koheni aavistuksen 51,9 miljoonaan euroon.

Artikkeliin liittyviä aiheita