Reddit-ralli tarttui OP:n asiakkaisiin: Ulkomaisten osakkeiden suosio kovassa kasvussa, ja Gamestopin osake on noussut suosituimpien joukkoon - Talous | HS.fi

Reddit-ralli tarttui OP:n asiakkaisiin: Ulkomaisten osakkeiden suosio kovassa kasvussa, ja Gamestopin osake on noussut suosituimpien joukkoon

OP-ryhmän mukaan osakekaupankäynnin volyymit ovat kasvaneet alkuvuonna voimakkaasti vuodentakaisesta. OP:n mukaan myös rahastosijoittamisen suosio on kasvanut. Pankilla on jo yli miljoona rahasto-osuudenomistajaa

Ulkomaisten osakkeiden välitysvolyymit kasvoivat OP:llä alkuvuonna jopa 175 prosenttia. Ostetuimpia olivat älylaitevalmistaja Applen, pelimyymäläketju Gamestopin ja kiinalaisen sähköautovalmistajan NIO:n osakkeet.­

23.2. 11:28

OP-ryhmän osakekaupankäynti on jatkunut vilkkaana alkuvuonna, pankkiryhmä kertoo tiedotteessaan.

OP:n mukaan suomalaisten osakkeiden kaupankäynnin volyymi kasvoi tammikuusta helmikuun puoleenväliin mennessä 64 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Ulkomaisten osakkeiden välitysvolyymit puolestaan kasvoivat OP:llä alkuvuonna jopa 175 prosenttia. Ostetuimpia olivat älylaitevalmistaja Applen, pelimyymäläketju Gamestopin ja kiinalaisen sähköautovalmistajan NIO:n osakkeet.

HS kertoi ulkomaisten osakkeiden suosion yleisestä kasvusta helmikuun puolivälissä.

Lue lisää: Suomalaiset sijoittavat aiempaa enemmän ulkomaisiin yrityksiin, ja asiantuntijan mukaan luvassa voi olla pettymyksiä – ”Jos Tesla romahtaa, tulee paha fiilis”

Sijoittajia houkuttelee yleisesti osakemarkkinoille odotukset talouden voimakkaasta toipumisesta koronakriisistä tänä vuonna. Gamestopin osake on puolestaan ollut alkuvuonna rajun spekuloinnin kohteena Reddit-keskustelupalstalla.

Lue lisää: ”Olen peloissani ja masentunut” – Näin Redditin Wallstreetbets-sijoittajien karnevaali vaihtui epätoivoon

Myös rahastojen suosio on myös ylittänyt pankin odotukset. OP kertoo, että ETF-rahastojen kaupankäyntivolyymi kasvoi tammikuusta helmikuun puoleen väliin mennessä 93 prosentilla viime vuodesta. OP:n osakerahastojen bruttomerkinnät puolestaan kaksinkertaistuivat tarkasteluajankohtana.

OP:n uusien rahasto-osuudenomistajien määrä kasvoi alkuvuonna 35 000:lla, ja tällä hetkellä OP:lla on yli miljoona rahasto-osuudenomistajaa. Hallinnoitavien varojen määrä rahastoissa on kasvanut noin 28 miljardiin euroon.

OP kertoo, että sen suosituimpien rahastotuotteiden kärjessä ovat tällä hetkellä indeksirahastot ja vastuullisen sijoittamisen rahastot. Niiden merkinnät kasvoivat helmikuun puoliväliin mennessä yli 30 prosenttia viime vuodesta ja hallinnoitavat varat yhteensä noin viiteen miljardiin euroon.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat