Kaurajuomayhtiö Oatly aikoo listautua Yhdysvaltoihin - Talous | HS.fi

Kaurajuomayhtiö Oatly aikoo listautua Yhdysvaltoihin – yhtiö pitää uutistoimistolähteiden mukaan itseään noin 10 miljardin arvoisena

Kaurajuomayhtiö on jättänyt hakemuksen listautumisesta Yhdysvaltain viranomaisille.

Oatly ei ole vielä päättänyt listattavien osakkeiden määrää tai hintaa. Yhtiö odottaa, että listautuminen tapahtuu markkinatilanteen mukaan sen jälkeen, kun SEC on käynyt hakemuksen läpi.­

23.2. 16:16

Ruotsalainen kaurajuomavalmistaja Oatly kertoo jättäneensä alustavan hakemuksen Yhdysvaltain finanssivalvoja SEC:lle listautumisesta Yhdysvaltoihin.

Listattavien osakkeiden määrää tai hintaa ei ole vielä päätetty, malmölaisyhtiö kertoo tiedotteessa. Yhtiö odottaa, että listautuminen tapahtuu markkinatilanteen mukaan sen jälkeen, kun SEC on käynyt hakemuksen läpi.

Uutistoimisto Reuters kertoo nimettömien lähteidensä perusteella, että Oatly voisi listautua yli viiden miljardin Yhdysvaltain dollarin (4,1 miljardia euroa) markkina-arvolla. Uutistoimisto Bloomberg puolestaan kertoi helmikuun alussa, että Oatly hakisi listautumisessa noin kymmenen miljardin dollarin markkina-arvoa.

Reutersin mukaan Oatly on palkannut investointipankit Morgan Stanleyn, JPMorganin ja Credit Suissen hoitamaan listautumisjärjestelyitä.

Viime vuoden heinäkuussa Oatly keräsi 200 miljoonaa dollaria pääomarahoitusta sijoitusyhtiö Blackstonen johtamalta sijoittajaryhmältä. Sijoittajaryhmään kuuluivat muun muassa amerikkalainen tv-juontaja Oprah Winfrey, räp-artisti Jay Z:n yhtiö Roc Nation ja näyttelijä Natalie Portman. Pääomaruiske arvotti silloin yhtiön noin kahteen miljardiin dollariin.

Oatly valmistaa kaurajuomien lisäksi muita kaurapohjaisia elintarvikkeita kuten jäätelöä, jogurtteja ja tuotteita ruuanlaittoon. Sen tuotteita on saatavilla yli kahdessakymmenessä maassa Euroopassa ja Aasiassa.

Veljekset Rickard ja Björn Öste perustivat yhtiön 1990-luvulla. Sen tuotteet pohjautuvat Lundin yliopistossa aikoinaan tehtyyn tutkimukseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat