Nokian entinen toimitusjohtaja Rajeev Suri siirtyy brittiläisen satelliittiyhtiön johtoon - Talous | HS.fi

Nokian entinen toimitusjohtaja Rajeev Suri siirtyy brittiläisen satelliittiyhtiön johtoon

Rajeev Suri aloittaa satelliittiyhtiö Inmarsatin toimitusjohtajana maaliskuussa.

Nokian entinen toimitusjohtaja Rajeev Suri on nimitetty satelliittiyhtiö Inmarsatin toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä maaliskuussa.­

24.2. 15:51 | Päivitetty 24.2. 16:42

Nokian entinen toimitusjohtaja Rajeev Suri on nimitetty satelliittiyhtiö Inmarsatin toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä maaliskuussa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Inmarsatin nykyinen toimitusjohtaja Rupert Pearce jättää tehtävänsä helmikuun lopussa.

Intialainen Suri väistyi Nokian toimitusjohtajan paikalta kesällä 2020. HS kertoi maaliskuussa, että Suri saa Nokialta miljoonien eurojen kultaisen kädenpuristuksen irtisanomisajan palkkana.

Hänet palkattiin Nokiaan vuonna 1995. Hän oli tuolloin 27-vuotias.

Suri eteni Nokiassa nopeasti. Hän oli ensiksi keskeisten asiakkaiden myyntijohtaja, sitten Aasian ja Tyynenmeren alueen liiketoiminnan johtaja ja kansainvälisen palveluliiketoiminnan johtaja vuosina 2007–2009.

Vuonna 2009 Suri nimitettiin Nokia Siemens Networksin eli verkkoliiketoiminnan toimitusjohtajaksi. Koko Nokian toimitusjohtajaksi hänet nimitettiin toukokuussa 2014.

Nokia-uran jälkeen Suri työskenteli syksyllä neuvonantajana kahdessa pääomasijoitusyhtiössä.

Inmarsat arvioi tiedotteessaan, että Surin saavutukset ja kokemus Nokian johdossa tukevat yhtiön tulevaa kasvua.

Inmarsatin asiantuntijat saivat seitsemän vuotta sitten kuuluisuutta, kun he arvioivat, että Malaysia Airlinesin mystisesti kadonnutta MH370-lennon konetta etsittiin väärästä paikasta. Sen jälkeen etsinnät keskitettiin Inmarsatin arvioiman putoamispaikan ympärille.