Yhdysvalloissa teknologia­osakkeiden lasku tasaantui keskiviikkona illalla – Gamestopin osake nousi yli 100 prosenttia - Talous | HS.fi

Yhdysvalloissa teknologia­osakkeiden lasku tasaantui keskiviikkona illalla – Gamestopin osake nousi yli 100 prosenttia

Nasdaq- ja S&P 500 -indeksit avasivat miinukselle, mutta kääntyivät illan aikana nousun puolelle. Myös teollisuusosakkeiden Dow Jones oli iltayhdeksän aikaan nousussa.

Wall Streetin symbolina tunnettu härkäpatsas.­

24.2. 17:56 | Päivitetty 25.2. 12:11

Yhdysvaltojen keskeiset pörssi-indeksit aukesivat laskuun jälleen keskiviikkona, mutta kääntyivät illan aikana hienoiseen nousuun. New Yorkin pörssin sulkeuduttua Suomen aikaa kello 23 teknologiaosakkeiden Nasdaq-indeksi oli 0,99 prosenttia korkeammalla tasolla kuin tiistaina päivän päätteeksi. S&P 500 -indeksi päättyi 1,14 prosentin nousuun ja teollisuusosakkeiden Dow Jones -indeksi 1,35 prosentin nousuun.

Markkinoilla odoteltiin jälleen Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Jerome Powellin kommentteja senaatin pankkikomitealle. Nurinkurisesti talouden odotettua paremmat luvut ja inflaation hienoinen kiihtyminen ovat saaneet sijoittajat varovaisiksi.

Vaikka talouden elpyminen tarkoittaa yritysten liiketoimintaympäristön paranemista, elvyttävän rahapolitiikan purkaminen ja mahdollinen korkojen nosto olisivat myrkkyä osakemarkkinoille. Tiistaina Powell vakuutti, että rahapoliittista elvytystä jatketaan, kunnes työllisyys on saavuttanut maksimitason ja inflaatio on tukevasti kahden prosentin yläpuolella.

Pörssien viime päivien epävarmuutta ovat johdattaneet teknologiaosakkeet, joiden hinnat ovat myös nousseet viime kesän jälkeen suhteellisesti eniten. Teslan osakkeen arvo nousi keskiviikkona parin laskupäivän jälkeen 6,18 prosenttia. Apple sen sijaan laski 0,41 prosenttia ja Facebook 0,68 prosenttia.

Monien teollisuusyhtiöiden osakkeet saivat sen sijaan nostetta talouden parantuneista odotuksista.

Tammikuussa piensijoittajien joukkovoiman ansiosta hurjasti nousseen Gamestopin osake oli yllättäen keskiviikkona jälleen nousussa. Yhtiön osake oli keskiviikkona pörssin sulkeuduttua noussut lähes 104 prosenttia edellispäivään verrattuna.

Yhdysvaltalaisen talousuutisiin keskittyvän CNBC-kanavan mukaan osakenousua ennen tiistaina yhtiö ilmoitti talousjohtajansa Jill Bellin eroavan. Taloussivustojen lähteiden mukaan Bell ei eronnut vapaaehtoisesti.

Oikaisu 25.2. kello 12.20: Artikkelissa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Powell olisi sanonut keskuspankin pitävän ohjauskorot matalalla, kunnes työttömyys on saavuttanut maksimitasolle”. Tosiasiassa kyse oli työllisyyden noususta.

Artikkeliin liittyviä aiheita