Puuvillalle ekologista vaihtoehtoa kehittävä Spinnova perustaa tehtaan Jyväskylään – nyt myös ruotsalaisjätti H&M on aloittanut yhteistyön sen kanssa

Spinnovan tavoitteena on valmistaa kaupalliseen käyttöön kierrätettävää, luonnossa hajoavaa kuitua, joka ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Kuidun raaka-aineena voidaan käyttää puuta ja tekstiili- tai maatalousjätettä.

Norjalainen ulkoiluvaatemerkki Bergans on valmistanut yhteistyössä Spinnovan kanssa näytemalliston, jossa käytetään Spinnovan valmistamaa kuitua.

25.2.2021 15:00

Kuituteknologiayhtiö Spinnova aikoo perustaa yhdessä selluyhtiö Suzanon kanssa kaupallisen mittakaavan tehtaan Jyväskylään, jossa Spinnovalla on jo pilottitehdas sekä tutkimus- ja kehityskeskus.

Tehdassijoituksen suuruus on 22 miljoonaa euroa. Spinnova kertoo, että puusta tai jätevirroista valmistettava kuitu on tekstiilialan yhtiöiden saatavilla vuonna 2022. Tehdasta varten Spinnova ja brasilialainen Suzano perustavat molempien puoliksi omistaman yhteisyrityksen, joka johtaa ja operoi tehtaan tuotantoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita