Perjantai oli Helsingin pörssiin sijoittaneille ankea – valtaosa pörssin osakkeista menetti arvoaan - Talous | HS.fi

Perjantai oli Helsingin pörssiin sijoittaneille ankea – valtaosa pörssin osakkeista menetti arvoaan

Helsingin pörssin yleisindeksi putosi perjantaina 1,7 prosentilla.

Helsingin pörssin viikko on sujunut alavireisesti.­

26.2. 12:51 | Päivitetty 26.2. 23:11

Helsingin pörssin perjantai sujui mollivoittoisesti. Pörssin yleisindeksi putosi noin 1,7 prosenttia torstain päätöslukemista.

Perjantain aikana valtaosa Helsingin pörssiin listatuista osakkeista on menettänyt arvoaan. Suurista yhtiöistä esimerkiksi torstaina nousseen Nokian osakkeen hinnasta putosi neljä prosenttia. Päivän suurin kurssiputoaja oli aurinkosähköyhtiö Valoe. Sen osakkeen arvosta katosi perjantaina 8,2 prosenttia.

Pörssin alavireesta kertoo, että vain 14 yhtiön osakkeen arvo nousi perjantaina. Helsingin pörssiin on listattu lähes 140 osaketta.

Päivän suurin nousija Helsingin pörssissä oli turkisyhtiö Saga Furs. Sen osakkeen arvo nousi perjantaina 4,5 prosenttia. Yhtiön osakkeen hinta pörssin sulkeuduttua oli 13,9 euroa. Toiseksi suurin nousija oli ohjelmistoyhtiö Solteq. Sen osakkeen arvo nousi noin 4,45 prosenttia. Autokauppa Kamuxin osake nousi lähes 4 prosenttia.

Yhdysvaltain osakemarkkinoilla nähtiin torstaina punaisin päivä viikkoihin samaan aikaan, kun valtionlainojen korot nousivat vuodentakaiselle tasolleen.

Wall Streetin kaikki kolme keskeistä indeksiä olivat laskussa pörssin sulkeutuessa torstaina paikallista aikaa. Teknologiaindeksi Nasdaq romahti eniten ja oli 3,5 prosentin laskussa pörssin sulkiessa ovensa.

Perjantaina teknologiaosakepainotteinen Nasdaq composite-indeksi nousi päivän aikana ja päättyi pörssin sulkeuduttua 0,56 prosenttia plussan puolelle. Yhdysvaltain suuryhtiöiden kehitystä kuvaava S&P500-indeksi puolestaan heitteli päivän aikana ja päättyi lopulta lievästi 0,48 prosenttia miinukselle.

Uutistoimisto Reutersin mukaan S&P500-indeksi laski pörssiviikon aikana kaikkiaan 2,45 prosenttia ja Nasdaq-indeksi puolestaan peräti 4,9 prosenttia.