Sijoittajat uskovat Yhdysvaltojen talouden elpymiseen, osakkeet kuitenkin halpenevat – tästä hullunkuriselta kuulostavassa ilmiössä on kyse - Talous | HS.fi

Sijoittajat uskovat Yhdysvaltojen talouden elpymiseen, osakkeet kuitenkin halpenevat – tästä hullunkuriselta kuulostavassa ilmiössä on kyse

”Pitkien korkojen jo vähän pidempään kestänyt kohoaminen kertoo pääasiassa siitä, että talouden tila Yhdysvalloissa alkaa hiljalleen normalisoitua. On aivan liian varhaista väittää, että vaarana olisi inflaation nopea kiihtyminen”, sanoo Suomen Pankin johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki.

Korkojen äkillinen kohoaminen viime torstaina vaikutti laajasti kaupankäyntiin New Yorkin pörssissä.­

1.3. 2:00 | Päivitetty 1.3. 9:28

Yhdysvalloissa osakkeet halpenivat viime viikolla, koska reaalikorot kohosivat. Korkojen kohoaminen vaikuttaa talouteen monin tavoin, ja syyt siihen ovat myös kirjavia.

”Sijoittajat uskovat Yhdysvaltojen talouden elpyvän vahvasti ja arvioivat keskuspankin joutuvan kiristämään rahapolitiikkaa ennakoitua nopeammin, mikä on tärkein syy reaalikorkojen kohoamiseen. Aikaisemmin korkotasoa kohottivat myös odotukset inflaation kiihtymisestä, mutta viime päivinä odotukset ovat taas heikenneet”, sanoo finanssiyhtiö Nordean päästrategi Jan von Gerich.

Artikkeliin liittyviä aiheita