Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sai lähteä – lähtö tapahtui ”yhteisymmärryksessä” - Talous | HS.fi

Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sai lähteä – lähtö tapahtui ”yhteisymmärryksessä”

Caverion kertoo aloittaneensa prosessin uuden toimitusjohtajan nimittämiseksi.

Kiinteistötekniikan ja teollisuuden palveluihin erikoistuneen pörssiyhtiön Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta on vapautettu tehtävästään.­

1.3. 9:03 | Päivitetty 1.3. 9:19

Kiinteistötekniikan ja teollisuuden palveluihin erikoistuneen pörssiyhtiön Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta on vapautettu tehtävästään. Yhtiö tiedottaa aloittaneensa rekrytointiprosessin uuden toimitusjohtajan nimittämiseksi.

Caverion muotoilee, että Lehtorannan lähdöstä on sovittu sunnuntaina yhteisymmärryksessä yhtiön hallituksen ja Lehtorannan kanssa.

Lehtoranta on toiminut Caverionin toimitusjohtajana tammikuusta 2017 alkaen. Hänen kerrotaan olevan hallituksen käytettävissä puolen vuoden ajan, jotta tehtävät saadaan sujuvasti siirrettyä hänen seuraajalleen.

Lehtorannan lähdön jälkeen yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana aloittaa nykyinen hallituksen puheenjohtaja Mats Paulsson.

Myös Caverionin edellinen toimitusjohtaja Fredrik Strand irtisanottiin loppukeväällä 2016. Tuolloin Lehtoranta toimi hallituksen puheenjohtajana.

Viime marraskuussa Caverion kertoi vähentävänsä työntekijöidensä määrää. Yhtiö arvioi, että sen henkilömäärä vähenee noin 500 työntekijällä kesään menneessä.

Caverionilla on toimintaa 11:ssä Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopan maassa. Yhtiö syntyi vuonna 2013, kun se irtautui rakennusyhtiö YIT:stä omaksi konsernikseen.